Oglasili se iz Demokratske fronte

Pozdravljamo odluku zastupnika SDP-a da poslušaju predsjednika Željka Komšića! Kritika je urodila plodom...

Front 16.12.19, 10:12h

Pozdravljamo odluku zastupnika SDP-a da poslušaju predsjednika Željka Komšića! Kritika je urodila plodom...
Poznato je da su još prošle godine, u jeku najveće diplomatske ofanzive Republike Hrvatske s ciljem nametanja fašističkog izbornog modela u Bosni i Hercegovini, sve probosanske stranke postigle dogovor i potpisale sporazum o zajedničkoj poziciji svih probosanskih stranaka, saopšteno je iz DF-a

 

Demokratska fronta pozdravlja "odluku zastupnika SDP-a da poslušaju i uvaže kritiku predsjednika DF-a Željka Komšića".
 

- Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.
 

Poznato je da su još prošle godine, u jeku najveće diplomatske ofanzive Republike Hrvatske s ciljem nametanja fašističkog izbornog modela u Bosni i Hercegovini, sve probosanske stranke postigle dogovor i potpisale sporazum o zajedničkoj poziciji svih probosanskih stranaka. Sporazum su podržale i Naša stranka i SDA, i SBB, te DF i SDP.
 

Tada je zajednički utvrđeno da probosanske stranke neće pod bilo koju cijenu pristati na to da se na ruke glasača faktički stavljaju trake, te da se pristane na zasebne biračke kutije za Bošnjake, Hrvate, Srbe - saopćeno je iz Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI