ODAO GA IZGUBLJENI PASOŠ

Fantom iz Sjeverne Makedonije godinama nesmetano pljačkao po BiH, locirali ga u Sarajevu...

Hronika 11.12.19, 19:32h

Fantom iz Sjeverne Makedonije godinama nesmetano pljačkao po BiH, locirali ga u Sarajevu...
Bezbjednosne službe tako uopšte nisu znale za boravak serijskog pljačkaša, iako je Benedevski u Sjevernoj Makedoniji poznat policiji

 

Serijski pljačkaš Apostol Benedevski (28) iz Bitolja, koji je “pao” zbog niza nerasvijetljenih pljački na području Banjaluke, ponovo je uhapšen, saznaje portal Srpskainfo.
Policija u Federaciji BiH otkrila je da je ovaj državljanin Sjeverne Makedonije učestvovao takođe u više do sada nerasvijetljenih pljački imovine.

 

Ako je suditi prema navodima iz policije, Benedevski je pljačkao pune dvije godine i nije imao prijavljeno mjesto boravišta u BiH. Bezbjednosne službe tako uopšte nisu znale za boravak serijskog pljačkaša, iako je Benedevski u Sjevernoj Makedoniji poznat policiji.

 

Benedevski je uhapšen slučajno, a svemu je kumovala neopreznost serijskog pljačkaša, jer je prilikom jedne neuspjele pljačke na području Banjaluke izgubio pasoš.

 

Osumnjičeni je ubrzo lociran u Sarajevu, pa je nakon zajedničke akcije uhapšen i prebačen u Banjaluku.

 

Tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka Benedevski je priznao 20 teških krađa, odnosno pljački stanova u privatnom vlasništvu.

 

Utvrđeno je da je Benedevski uz pomoć jataka, koji su mu tipovali stanove, pljačkao od 2017. godine.

 

Izvor Srpskainfo iz policije otkrio je i da je Benedevski u Sjevernoj Makedoniji poznat kao osoba koja je dolazila u sukobe sa zakonom, pa se sa razlogom postavlja pitanje kako je ovaj pljačkaš nesmetano godinama “radio” u BiH, odnosno Republici Srpskoj.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI