Načelnik Ilidže uputio otvoreno pismo

Senaid Memić ogorčen zbog migranata u njegovoj općini: Zašto Ministarstvo laže!? Nećemo im dozvoliti...

Front 11.12.19, 14:02h

Senaid Memić ogorčen zbog migranata u njegovoj općini: Zašto Ministarstvo laže!? Nećemo im dozvoliti...
Tražimo da se angažuje obezbjeđenje za osnovnu školu u trajanju od šest ujutru do šest sati uveče kako bi se stanovništvu obezbijedila sigurnost

 

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić uputio je danas otvoreno pismo Vijeću ministara BiH, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Vladi Kantona Sarajevo i u kojem ističe svoj stav po pitanju dolaska migranata u kasarnu Blažuj. U pismu se navodi: 

 


“Migranti su dovedeni na prostor općine Ilidža i smješteni u kasarnu a najava je bila da idu u Ušivak pa tek u Blažuj. Koji je interes Ministarstva da laže lokalnu zajednicu? Ovakvo ponašanje je dokaz da zaduženi za ovaj problem ne znaju šta rade i ne znaju da rade svoj posao. Osvjetljenje na brzoj cesti ne radi dvije godine, ko će biti kriv kada se desi udes i pogine stranac? Po kojem zakonu mogu biti dovedeni ljudi bez prijave boravka i zašto se ne obezbijede prijave imena u policijskoj stanici i Općini. Kanalizacija nije ispravna na lokalitetu Blažuj, ne može radove bez dozvole Općine raditi vodovod i kanalizacija. Tražimo dozvolu da inspekcija uđe u prostor i utvrdi stanje. Ukoliko strane firme budu angažovane tražit ćemo da se dozvole za rad kontrolišu. Moramo zvanično znati ko upravlja kampom i ko je odgovorno lice. Ukoliko se firmama u Blažuju nanese šteta, koje osigurnje pokriva štete koje nanesu migrant privrednicima. Tražimo da se angažuje obezbjeđenje za osnovnu školu u trajanju od šest ujutru do šest sati uveče kako bi se stanovništvu obezbijedila sigurnost. Ukoliko se migranti budu neorganizovano kretali po Blažuju poduzet ćemo mjere da to ne dozvolimo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI