FOTO/ Abu Dhabi internacionalno prvenstvo u brazilskoj Jiu Jitsu u Zagrebu

Hana Neradin, Ajla Saračević i Fuad Saračević u BiH donijeli dvije zlatne medalje i jednu srebrnu

Sport 10.12.19, 10:55h

Hana Neradin, Ajla Saračević i Fuad Saračević u BiH donijeli dvije zlatne medalje i jednu srebrnu
U takmičenju je učestvovalo 14 zemalja iz cijelog svijeta, a Hana, Ajla i Fuad su se borili pod zastavom države Bosne i Hercegovine, a ispred kluba Team Redžović Sarajevo

 

Prošlog vikenda održan je Abu Dhabi internacionalno profesionalno prvenstvo u brazilskoj Jiu Jitsu u Zagrebu. Na istom prvenstvu ispred Team Redžović Sarajevo prijavili su se Hana Neradin (10 godina), Ajla Saračević (10 godina) i Fuad Saračević (36 godina).

 

Fuad Saračević je u kategoriji 120 kg Master brown belt osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju tako da je sada u AJP World Rank 2019-2020. prvi u državi Bosni i Hercegovini, prvi u Evropi, i četvrti u svijetu u brazilskoj jiu jiutsu.

 

jiu-jitsu-1

 

U kategoriji djevojčica do 44 kg - sivi pojas, Hana Neradin je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, a Ajla Saračević je u kategoriji do 36 kg - sivi pojas osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na istom takmičenju.

 

hana-ajla-jiu-jitsu

 

jiu-jitsu-2019

 

U takmičenju je učestvovalo 14 zemalja iz cijelog svijeta, a Hana, Ajla i Fuad su se borili pod zastavom države Bosne i Hercegovine, a ispred kluba Team Redžović Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI