VIDEO/ 'DAN UŽIVO' NA N1

Od Kine do papa Franje, voditelj iznenadio Zlatka Lagumdžiju pitanjem: Ko Vama plaća sva ta silna putovanja?

Front 06.12.19, 13:26h

Od Kine do papa Franje, voditelj iznenadio Zlatka Lagumdžiju pitanjem: Ko Vama plaća sva ta silna putovanja?
Na samom početku razgovora Lagumdžiju je zateklo iznenadno pitanje ko je mu je nakon uvodne riječi o njegovom putu u Kinu, a potom i o susretu sa papa Franjom, postavio voditelj Zvonko Komšić: Ko Vama plaća sva ta silna putovanja?

 

 

 

 

Zlatko Lagumdžija gostovao je u jučerašnjem izdanju emisije "Dan uživo" na N1 televiziji i tom prilikom komentarisao razne teme bh. svakodnevnice.


Između ostalog, ustvrdio je da su rezultati PISA testova najgora stvar koja se desila BiH u posljednje vrijeme.

 

- Dobro je da pričamo o ANP-u, o NATO-u ali ova zemlja ima velike probleme. Ja sam otrovan posljednjih dana viješću koju sam čuo, a to su PISA rezultati. Ne mogu da shvatim da se u ovoj zemlji nisu digli svi, da danas na Parlamentu nisu pričali o tome. To je najgora stvar koja nam se desila u posljednje vrijeme i niko nam neće spasiti zemlju dok se ne posvetimo obrazovanju djece - kazao je Lagumdžija.


Kada je riječ o raspodjeli ministarskih mjesta u novom Vijeću ministara BiH, izrazio je nevjericu zbog onoga što je uradio Bakir Izetbegović oko raspodjele ministarskih fotelja:


- Ne mogu da vjerujem da se Izetbegović dogovorio sa Dodikom i Čovićem da će onako ići raspodjela ministarskih mjesta. Vijeće ministara ima deset ljudi, jedan je ministar odbrane. To je jedini minsitar koji nije ministar. Praktično imate devet ministara. Od tih devet, ako je tačno, bh. politički blok je dobio 2, HDZ 3, a Dodik sa svojim blokom 4 - kazao je Lagumdžija za N1.


Komentarisao je i izjavu o "BiH kao tempiranoj bombi" koju je izgovorio predsjednik Francuske, ali i rigidne stavove prema Bosni i Hercegovini od strane predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, odgovarao je na pitanje da li BiH treba veći PDV, a dotakao se i razočarenja svojom bivšom partijom...


No, na samom početku razgovora Lagumdžiju je zateklo iznenadno pitanje ko je mu je nakon uvodne riječi o njegovom putu u Kinu, a potom i o susretu sa papa Franjom, postavio voditelj Zvonko Komšić: Ko Vama plaća sva ta silna putovanja?


Evo kako je Lagumdžija odgovorio, a u priloženo videu pogledajte i kompletan razgovor u emisiji "Dan uživo".

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI