Reprezentativna građevina

Zgrada kod Vječne vatre biće novo sjedište Gradske uprave, Skaka zadovoljan: Pokrećemo obnovu!

Front 02.12.19, 14:00h

Zgrada kod Vječne vatre biće novo sjedište Gradske uprave, Skaka zadovoljan: Pokrećemo obnovu!
Na ovaj način, rješava se dugogodišnji problem smještaja obje institucije i Parlamenta FBiH i Grada, obzirom da sadašnji uvjeti ne zadovoljavaju potrebe za efikasnijim djelovanjem, napisao je Skaka

 

Jedan od najpoznatijih objekata u Sarajevu, zgrada kod Vječne vatre u ulici Maršala Tita, konačno će dobiti namjenu kakva mu priliči! Ova reprezentativna građevina postat će istinska Gradska kuća, a glavni grad Bosne i Hercegovine će dobiti svoju pravu adresu i sjedište, objavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Gradsko vijeće je, naime, prošle sedmice podržalo odluku da se postojeći prostori u kojem je smještena Gradska uprava ustupe Parlamentu FBiH.

 

S druge strane, Vlada FBiH je ranije donijela odluku kojom prostorije u objektu kod Vječne vatre ustupa Gradu Sarajevu za sjedište.

 

- Grad Sarajevo i Vlada FBiH spremni su pokrenuti i obnovu i unutrašnje uređenje zgrade - napisao je gradonačelnik Sarajeva na svom Facebook profilu.

 

- Na ovaj način, rješava se dugogodišnji problem smještaja obje institucije i Parlamenta FBiH i Grada, obzirom da sadašnji uvjeti ne zadovoljavaju potrebe za efikasnijim djelovanjem. Mi radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist, a sve u interesu građana - napisao je Skaka, i dodao da je objekt koji je izgrađen po projektu čuvenih arhitekata Josipa Vancaša i Karla Paržika dostojan sjedišta glavnog grada.

 

 - Na ovaj način ćemo ponovo oživjeti jednu vrlo važnu građevinu u samom centru grada koja će postati prava gradska kuća sa dodatnim sadržajima. Želim se posebno zahvaliti rukovodstvu Vlade Federacije BiH na vrlo uspješnoj saradnji i razumijevanju te gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj projekt - piše gradonačelnik.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI