Zastupnik u Skupštini KS potvrdio na Facebooku

'Mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke nikada': Marjanović se oglasio nakon napuštanja Kluba Naše stranke

Front 27.11.19, 19:13h

 'Mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke nikada': Marjanović se oglasio nakon napuštanja Kluba Naše stranke
Ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo, piše Marjanović

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović napustio je Klub Naše stranke. Zvanično je to potvrdio danas na svojoj Facebook stranici.

 

Marjanović je, što je javnosti poznato, i ranije imao neslaganja sa vrhom Naše stranke, a što je spomenuo i u svom Facebook postu.

 

- U nauci, u životu pa i u politici, kada dođeš u poziciju da zadate ciljeve, pa i obećanja, ne možeš ostvariti na jedan način, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da pronađeš neki drugi način da to uradiš. Posebno kada su ti data riječ i zacrtani plan i program bitniji od političke popularnosti ili glasova na sljedećim izborima, na koje svakako ne računaš. U svakom slučaju, u proteklih godinu dana mnogo toga je urađeno, a moglo se i još više. Saradnja sa kolegama iz Kluba je bila korektna, određena neslaganja sa rukovodstvom stranke davno elaborirana. No, ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo. Na kraju, očekujem da ćemo kroz novu parlamentarnu grupu moj imenjak i ja značajno efikasnije doprinijeti realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke (sada još jače sedmorke), a posebno iz oblasti obrazovanja i nauke. I da na kraju, za one zlurade, mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke (a posebno one političke) nikada - napisao je Marjanović.

 

 

Budući da je Marjanović napustio Klub Naše stranke, u narednom periodu djelovat će u klubu zastupnika zajedno sa Damirom Nikšićem, koji je također napustio Klub SDP-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI