Ne stišava se bura nakon napada na ljekara

Iz KCUS-a stiže odgovor: Da li je dr. Sebija Izetbegović zaista zabranila ljekarima da liječe djevojčicu?

Hronika 16.11.19, 20:23h

Iz KCUS-a stiže odgovor: Da li je dr. Sebija Izetbegović zaista zabranila ljekarima da liječe djevojčicu?
- Nemojte od otvorenih prijetnji praviti model ponašanja, a čuditi se što nema ljekara. Pitamo se da li će iko normalan nakon ovog užasnog događaja poželjeti da bude ljekar - navodi se u reagiranju KCUS-a i odgovoru na današnje saopćenje SDP-a BiH

 

 


Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oštro osuđuje i odbacuje navode SDP – a u javnosti, a u vezi napada i prijetnji koje su upućene prof. dr. Edi Hasanbegoviću.  


Po ko zna koji put, tendenciozno optužujete prof. dr. Sebiju Izetbegović, generalnu direktoricu KCUS, objavljujući laži i klevete u cilju  stvaranja negativne slike i rušenja ugleda naše ustanove i naših ljekara. KCUS je dokazao bezbroj puta da je najbolja zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini, dok vi iz SDP-a to niste mogli nikad, iako ste više puta imali priliku. 


U vrijeme kada je SDP-ov kadar u KCUS obnašao značajne funkcije, u KCUS se skupilo više od 100 miliona KM duga. Nije bilo ničega. Apoteka je bila prazna, nije bilo zavoja i osnovnih lijekova za funkcionisanje ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite. 


Međutim, još jednom ste pokazali da vam nije ništa sveto kako bi skupili jeftine političke poene. Vama apsolutno ništa nema vrijednost, pa čak ni ozbiljne prijetnje smrću cijeloj jednoj porodici. Na ovaj način vi se svrstavate u red onih koji doprinose prijetnjama. Nemojte od otvorenih prijetnji praviti model ponašanja, a čuditi se što nema ljekara. Pitamo se da li će iko normalan nakon ovog užasnog događaja poželjeti da bude ljekar?


NAJGNUSIJA JE LAŽ da je prof.dr. Sebija Izetbegović zabranila ili naložila ljekarima da ne liječe djevojčicu, čiji otac je uz upotrebu oružja  prijetio smrću prof.dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj supruzi i djeci.


ISTINA je da niko od ljekara nije izrazio spremnost preuzeti liječenje djeteta, jer je sada svakoga strah da preuzme pacijenticu. Napominjemo i da su tokom prijetnji smrću prof.dr. Edi Hasanbegoviću u prostoriji bile i dr. Danka Pokrajac, medicinska sestra Alma Hadžić i sekretarica Muniba Omerović


Dakle, LAŽ JE DA JE PROF.DR.SEBIJA IZETBEGOVIĆ ZABRANILA DALJE LIJEČENJE DJEVOJČICE U KCUS. PROF. DR. IZETBEGOVIĆ JE PITALA KO ĆE PREUZETI DIJETE. ISTINA JE DA SE NIKO OD LJEKARA NIJE JAVIO DA BI PREUZEO LIJEČENJE DJEVOJČICE JER SU UPLAŠENI, ističe se u reagiranju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI