NESTAO IZ KUĆE

Nakon višesatne potrage u Sarajevu: Pronađen 12-godišnji Vedad Čolaković

Hronika 16.11.19, 18:15h

Nakon višesatne potrage u Sarajevu: Pronađen 12-godišnji Vedad Čolaković
Na sebi ima donji dio trenirke sive boje, duksericu, najvjerovatnije svijetloplavu s rajsferšlusom, i plavo-zelene papuče

 

Dječak (12) iz Sarajeva za kojim su danas tragali gađani i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, pronađen je oko 17 sati, na području općine Novo Sarajevo.

 

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić saopćio je da je dječaka prepoznao jedan građanin i o tome obavijestio policiju koja je odmah izašla na mjesto gdje je prijavljeno da je viđen, te sačekala dolazak oca, koji je potvrdio da se radi o njegovom djetetu.

 

Podsjećamo, Aldin Čolaković, otac dvanaestogodišnjeg Vedada Čolakovića, objavio je anas na Facebook profilu da je njegov sin nestao, da zamolio građane Sarajeva ako iko ima ikakve informacije, da ga kontaktira na brojeve 061 789 689 ili 061 514 108.


Za medije je tom prilikom pojasnio: 


- Vedad je visok oko metar i po. Živimo na Širokači, u ulici Cicin han, a posljednji put je viđen u kući. Od pola 12 ga nema. Na sebi ima donji dio trenirke sive boje, duksericu, najvjerovatnije svijetloplavu s rajsferšlusom, i plavo-zelene papuče.

 

Više informacija o pronalasku nestalog dječaka i njegovom stanju očekuje se uskoro...

 

vedad-colakovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI