Majka troje maloljetne djece u strahu

Detalji obračuna punca i zeta u Sarajevu: Prije dva dana mi je repetirao pištolj na glavu, bilo me je strah da mi ne ubije sina

Hronika 14.11.19, 12:18h

Detalji obračuna punca i zeta u Sarajevu: Prije dva dana mi je repetirao pištolj na glavu, bilo me je strah da mi ne ubije sina
U očiglednom stanju šoka, Alema nam priča kako je njen nevjenčani suprug Adnan Tahirović jutros prije šest sati upao kroz prozor kuće koji je razbio, zgrabio je i počeo je tući i rezati nožem

 

- Ondje sam se uneredila - pokazala nam je mokru fleku iza vrata Alema Bostandžija, majka troje maloljetne djece, čiji je otac juče ujutro rano bio prisiljen pucati u njenog nevjenčanog supruga Adnana Tahirovića, nakon što je naoružan nožem rano jutros upao kroz prozor njene kuće u Velikokladuškoj ulici u sarajevskom naselju Aneks, piše Faktor.

 

Prizor u kući kao da je pala granata: djeca trče, skaču, svi pričaju uglas - Alema, njena majka, prva rodica i komšinica, koje su došle da im daju podršku. U očiglednom stanju šoka, Alema nam priča kako je njen nevjenčani suprug Adnan Tahirović jutros prije šest sati upao kroz prozor kuće koji je razbio, zgrabio je i počeo je tući i rezati nožem.

 

Buku je, kaže srećom, čuo njen otac Ibro koji živi na gornjem spratu, koji je razvalio ulazna vrata i savladao nasilnog Adnana. Prije toga, međutim, Adnan ga je uspio povrijediti nožem.

 

- Izbo mi je oca nožem u stomak, sad sam došla iz KCUS-a. Otac je operisan, ima teške povrede - kaže Alema.

 

Ne vjeruje, kaže, da je njen otac pucao u Adnana.

 

- Sigurna sam da je on sam sebe upucao, ali vidjet ćemo šta će pokazati istraga - kaže nam ova žena.

 

Priča da je Adnana ostavila prije dvije godine jer je "narkoman i bolesnik".

 

Tukao ju je i ranije, zbog čega je bila prisiljena pobjeći od njega sa dvoje zajedničke i jednim svojim djetetom iz prvog braka.

 

- Bilo me samo strah da mi ne ubije sina, on je išao na njega, da ga je stigao, ubio bi mi dijete - priča nam kroz suze Alema.

 

Otkako je napustila Adnana, kaže, prijavljivala ga je ko zna koliko puta za nasilje i prijetnje. To nam potvrđuju i njena majka i rodica. 

 

- Ni sama ne znam koliko puta je dolazila policija. O ovom su svi upoznati i policija i Centar za socijalni rad. Niko nije učinio ništa da me zaštiti. Prije dva dana je došao na vrata i repetirao mi pištolj na glavu. Policija je dolazila, rekli su da ništa ne brinemo, da će ga naći. Trebalo je valjda sve da nas pobije - ogorčena je ova žena.

 

Kaže da ju je Adnan zvao da dođe u stan, gdje su ranije živjeli, ali da je ona odbila.

 

- Da sam znala šta će biti, otišla bih. Samo da mi otac preživi - priča kroz suze Alema. 

 

Kaže da je ogorčena na postupanje pripadnika MUP-a KS. 

 

- Inspektorica koja je jutros došla, znate koja joj je bila prva rečenica? Vidi joj trepuški - kaže ova žena. 

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je Operativni centar MUP-a KS u 6.25 sati obaviješten da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Velikokladuška, te su odmah izašli na mjesto događaja.

 

- Tom prilikom je povrede vatrenim oružjem zadobio A. T. rođen 1988. godine, te mu je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

 

Upotrebi vatrenog oružja od I. B., prema prvim informacijama, prethodio je nasilan ulazak A. T. u njegovu porodičnu kuću. A. T. je fizički napao svoju nevjenčanu suprugu A. B., kćerku od I. B., koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede.

 

- U toku su uviđajne radnje, te prikupljanje i provjera svih saznanja i informacija s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela. Osobe A. T. i I. B. su pod nadzorom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - navedeno je u informaciji MUP-a KS. 

 

Adnan Tahirović je odranije poznat policiji. Privođen je više puta, najčešće zbog posjedovanja narkotika i krađa. 

 

U decembru prošle godine prilikom pokušaja da pobjegne od policije koja ga je htjela uhapsiti po potrazi, skočio je u rijeku Dobrinju u istoimenom naselju.

 

Međutim, nedugo potom ipak je uhapšen u haustoru zgrade u ovom naselju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI