Na suđenju svjedočili bliski prijatelji porodice

Smiljana Srnec se rasplakala, rođak opisao žestoku svađu sestara: 'Izgledala je divljački, loše i opasno'

Hronika 14.11.19, 11:55h

Smiljana Srnec se rasplakala, rođak opisao žestoku svađu sestara: 'Izgledala je divljački, loše i opasno'
Na varaždinskom je Županijskom sudu danas svjedočio i daljnji rođak optužene, Boris Kocijan

 

Jutros je u varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (44) optuženoj da je neutvrđenog dana u ljeto 2000. godine u kući u Palovcu 29 usmrtila svoju 21-godišnju sestru Jasminu s najmanje pet udaraca tupo - tvrdim predmetom u glavu.

 

Tijelo Jasmine Dominić bilo je skriveno u zamrzivaču gotovo punih 19 godina i otkriveno je 16. februara ove godine, a od 2005. godine Jasmina Dominić se vodila kao nestala osoba.

 

Prva svjedoči prijateljica sestara Sonja Šamarija, koja je odrasla s njima od djetinjstva. Prije početka rasprave sudac Tomislav Brđanović rekao je kako nije tačno da je vještakinji obducentici koja je bila ispitivana prošli četvrtak pozlilo zbog fotografija koje je vidjela, već zbog zdravstvenog stanja.

 

Danas će osim Sonje Šamarija svjedočiti Boris Kocijan, Vladimir Matić i Ratko Dominić. Međutim, svjedok Dominić zamolio je da se smiri malo ispred sudnice pa nije ušao u sudnicu s ostalim svjedocima.

 

Smiljana Srnec je verbalno napala Sonju Šamariju koja je svjedočila. Svjedokinja je rekla da joj je Smiljana kazala da je njezina sestra Jasmina u Francuskoj. Srnec ju je nakoln toga napala rekavši da ne govori istinu, javlja HRT.

 

Zatim je svjedočio Vladimir Matić, automehaničar i vlasnik prostora u kojem se nalazi kafić Domino u Palovcu. On je bio u dobrim odnosima s ocem sestara, Martinom Dominićem. Svjedočio je da Martin nikad nije spominjao svoje kćeri u kafiću te nije govorio ništa oko Jasmine. Svjedok Matić je izjavio da se sjeća da je Smiljana Srnec radila kao konobarica, a o Jasmini nije znao ništa osim onoga što se govorilo po selu.

 

'Smiljana kad je radila kod mene od 2005. bila je živahna, ali nikakvih problema nije bilo', svjedočio je Matić.

 

Na varaždinskom je Županijskom sudu danas svjedočio i daljnji rođak optužene, Boris Kocijan.

 

'Nakon nestanka Jasmine pitao sam oca i majku Katarinu gdje je. Majka je rekla da je u Zagrebu i da će se uskoro vratiti. S ocem Martinom sam se našao u kafiću. Plakao je za Jasminom, rekao je da ne zna gdje je. Sa Smiljanom od 1998. godine nisam uopće kontaktirao. Bila je jedna situacija gdje su se sestre svađale. Bilo je to prije 23, 24 godine. Ušao sam u kuću. Vikale su, tukle su se. Jasmina je istrčala van i rekla: 'Bježi'. Vidio sam Smiljanu koja baš nije izgledala normalno. Izgledala je rastreseno, čudno, loše i opasno. Malo divljački. Oči nisu imale zjenice, kao da joj je pjena na usta išla. Jasmina je tada rekla: 'Ta nas bo zatokla!', rekao je svjedok Boris Kocijan, javlja HRT.

 

Svjedoka Kocijana je željela ispitati i sama Smiljana Srnec. Rekla je da on ne govori istinu. U suzama je ponovila da voli sestru i da ju nije ubila.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI