vozite oprezno

Obustavljen saobraćaj u tunelu Karaula, u toku sanacioni radovi, a evo kako je na drugim putevima

Hronika 13.11.19, 10:39h

Obustavljen saobraćaj u tunelu Karaula, u toku sanacioni radovi, a evo kako je na drugim putevima
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat

 

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

 

Na pojedinim dionicama kolovoz je zbog kiše mokar ili vlažan, a skreće se pažnja i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

 

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI