žensko zdravlje

Mnoge žene to muči: Kada vas opadanje kose treba stvarno zabrinuti?

ŽENA iN 11.11.19, 19:23h

Mnoge žene to muči: Kada vas opadanje kose treba stvarno zabrinuti?
Osim toga, možete koristiti različita ulja za kosu kao što su arganovo, bademovo i kokosovo kako biste spriječili pucanje kose


Opadanje kose je glavni problem koji u jesen muči većinu žena. Stoga ne čudi da su upravo suha kosa, ispucali vrhovi, ispiranje boje, promjene u boji i suho tjeme najčešći problemi na koje se mnogi žale frizeru.

 

No, sezonsko opadanje kose vas ne treba brinuti ako ne traje duže od tri mjeseca, a normalnim se smatra gubitak do 100 dlaka dnevno.

 

Krivac za opadanje kose je niska vlažnost zraka vani i ugrijanog zraka u prostorima pa kosa postaje suha i gubi svoju svilenkastost. Kako bi to izbjegli, prilikom pranja kose koristite šampone i maske koje će dubinski hidratizirati vašu kosu i zaštiti je od vanjskih utjecaja.

 

Osim toga, možete koristiti različita ulja za kosu kao što su arganovo, bademovo i kokosovo kako biste spriječili pucanje kose. Najbolje vam je zatražiti savjet stručne osobe o tome koja bi najbolja maska i šampon bili za vaš tip kose ili napravite neku masku iz kućne radinosti. 

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI