Foto/ Neobično modno druženje

Zavirite u plavo-zlatnu noć u Sarajevu: Lijepe žene i elegantne kreacije Belme Tvico-Stambol u Domu oružanih snaga BiH

ŽENA iN 09.11.19, 13:34h

U svom kratkom obraćanju, Belma Tvico-Stambol je istakla kako je posebno emotivna što je ova saradnja predstavljena u Domu oružanih snaga BiH, prostoru u kojem je prije više od deset godina načinila svoje prve modne korake predstavljajući svoju prvu kolekciju

 

U četvrtak navečer, 7. novembra 2019. godine, u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu, održano je večernje druženje u organizaciji modne dizajnerice Belme Tvico-Stambol i brenda Lenor. Ovom prilikom, predstavljena je saradnja između najuspješnije bh. modne dizajnerice i brenda koji dugi niz godina predstavlja sinonim za njegu tkanina. Voditeljica programa, Maja Čengić-Miralem, svečano je otvorila druženje. 


Dva naizgled nespojiva brenda, Belma Tvico i Lenor, udružili su kreativne snage. Za ovu saradnju, Tvico-Stambol dizajnirala je šest unikatnih haljina i modnih dodataka nastalim u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević u nijansama pastelno plave i zlatne boje u degradé tonovima. Inače, boje su to u kojima dolaze dva nova Lenor proizvoda, Gold Orchid i Spring Awakening, koji su ovom prilikom premijerno predstavljeni zvanicama. 


U svom kratkom obraćanju, Belma Tvico-Stambol je istakla kako je posebno emotivna što je ova saradnja predstavljena u Domu oružanih snaga BiH, prostoru u kojem je prije više od deset godina načinila svoje prve modne korake predstavljajući svoju prvu kolekciju.  


Modne kreacije dizajnirane za ovu priliku predstavljene su za vrijeme posebno osmišljenog performansa u kojem su učestvovale brend ambasadorice Belma Tvico brenda: Naida Hubić, Aida Jahić, Enisa Njemčević, Hana Mešić, Sadžida Murtić i Berina Čoko. Također, zvanice su imale priliku pogledati video u produkciji Marka Jovančića o procesu nastanka kreacija, ideji iza čitave saradnje i kreativnoj viziji Belme Tvico-Stambol za ovu kolekciju. Za dobru atmosferu pobrinuo se DJ YNGOD.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI