NAJBOLJA OSTVARENJA OD MAKEDONIJE DO HRVATSKE

'General' na početku, 'Posljednji Srbin...' na kraju: Ovogodišnji Mostar Film Festival od 28. novembra do 2. decembra

Kultura 08.11.19, 15:32h

'General' na početku, 'Posljednji Srbin...' na kraju: Ovogodišnji Mostar Film Festival od 28. novembra do 2. decembra
- Složili smo i ove godine zanimljiv program i obuhvatili od Makedonije do Hrvatske najbolja filmska ostvarenja koja će biti prikazana mostarskoj publici - kazao je ravnatelj Festivala Slaven Knezović

 

 

Ovogodišnji, trinaesti Mostar Film Festival održava se od 28. studenoga do 2. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a na njemu će biti prikazana najbolja filmska ostvarenja iz regije.


- Složili smo i ove godine zanimljiv program i obuhvatili od Makedonije do Hrvatske najbolja filmska ostvarenja koja će biti prikazana mostarskoj publici - kazao je ravnatelj Festivala Slaven Knezović.


Ovogodišnji Mostar Film Festival otvorit će film Antuna Vrdoljaka "General", koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.


Festival će 2. studenoga zatvoriti komedija "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" nakon čije će projekcije najboljim glumcima biti uručene nagrade "Stablo ljubav", replike skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.


U petodnevnom programu ljubitelje filma očekuju natjecateljski i dokumentarni program, studentski program i obiteljski vikend, kao i brojne radionice, predavanja i zabavni program. U suradnji sa Sveučilištem u Mostaru bit će prikazan ciklus filmova pokojnog sveučilišnog profesora Vlatka Filipovića.


U konkurenciji će biti prikazano deset filmova među kojima najnoviji film o pokojnom glumcu Ivi Gregureviću „Prvi do srca - Ivo Gregurević", "Koja je ovo država" Vinka Brešana, "Šavovi" Miroslava Terzića, "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, makedonski film "Bog postoji i zove se Petrunija" Teone Strugar Mitevske, crnogorski film "Između dana i noći" Andre Martinovića, kao i jedini bh. igrani film na ovogodišnjem festivalu "Sin" redateljice Ines Tanović.


Također će biti prikazan dokumentarac Zdenka Jurilja "Radio ganga" i dokumentarac Roberta Bubala "Bure Bareta", te dječji filmovi "Moj dida je pao s Marsa" i "Anka".

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI