PJEVAČ JE MNOGO TEŽAK ČOVJEK

Haris Džinović u problemu: Uložio milione KM u veleljepni dvorac za sebe i Melinu, ali zdanje i dalje ima samo prozore

Showbizz 07.11.19, 14:47h

Haris Džinović u problemu: Uložio milione KM u veleljepni dvorac za sebe i Melinu, ali zdanje i dalje ima samo prozore
Od tada pa do sada kuća je dobila samo prozore, a glavni krivac je upravo domaćin Haris

 

 


Veleljepni dvorac koji bračni par Džinović, pjevač Haris i kreatorka Melina, grade u Beogradu još uvijek je u sivoj fazi, iako je uveliko trebao da bude gotov.


Međutim, od tada pa do sada kuća je dobila samo prozore, a glavni krivac je upravo domaćin Haris.


– Bilo je u planu da se sve završi do oktobra, a onda do Nove godine samo da se ubaci namještaj. Međutim, Haris malo-malo mijenja svoje zahtjeve, pa se samim tim i radovi mijenjaju. On je poznat kao perfekcionista i svi su bili svjesni da neće biti lako s njim se dogovoriti. Samo nacrti kuće su se radili nekoliko mjeseci i dorađivali. Tako je i sada, samo što je sada teže jer ako se uradi nešto što mu se ne svidi, mora da se ispravlja, ruši, dograđuje. Više nema gumice koja će da obriše, pa da se samo docrta – kaže izvor i dodaje:


– Haris i Melina tačno znaju kako žele da im izgleda dom i ne pristaju na kompromise. Pjevač ne žali novac da dobije ono što hoće, ali mora da bude onako kako su se dogovorili. On je godinama živio u Parizu i navikao na perfektnost njihove gradnje, a istu želi da prebaci u svoj dom. Zato i nastaju problemi. Mnogi materijali su čak dovoženi iz različitih krajeva svijeta, dok će dobar dio namještaja upravo biti iz Pariza.


Melina i Haris su podjednako uključeni u izgradnju kuće, s tim što svako ima sebi omiljen kutak kojim se više bavi nego ostalima.


– Sa Melinom je lakše sarađivati, iako i ona ne odstupa od nacrta koji su dogovoreni. Međutim, ona, za razliku od Harisa, ne mijenja zamisli često. Njoj je bitno da dnevni boravak bude prostran i da bazen, koji će biti u donjem nivou, bude izgrađen kako treba. To neće biti mjesto za brčkanje i odmaranje u džakuziju, već pravi bazen u kojem će moći da se pliva i rekreira. S druge strane, Haris je zadužen za muzički studio koji će biti u okviru kuće, vinski podrum, ali i kuhinju koja će biti ogromna – kaže izvor koji smatra da je za mnoge stvari Haris u pravu.


– Čovjek je uložio veliki novac i normalno je da zahtijeva da sve bude perfektno, ono što je problem jeste što često nije tu, pa ne vidi kako nešto izgleda dok još može lakše da se sruši. S druge strane, radnike nervira i to što promijeni mišljenje kada drugde vidi ljepši nacrt, ali on to sve plati. Problem je i što se gradnja odužila, a dolazi loše vrijeme, kada neće moći da se radi toliko na eksterijeru.


Prostrani hodnici, spavaće sobe i nekoliko kupatila takođe će biti dio ove porodične vile. Melinina i Harisova djeca Đina i Kan sami su osmislili izgled svojih kutaka. Do useljenja u novi dom, što će očigledno potrajati, porodica živi na Banovom brdu. Ni Melina ni Haris nisu željeli da otkrivaju za javnost kako će izgledati njihov porodični dom, kao ni koliko će ih koštati ta investicija. Prema pisanjima pojedinih medija, šuška se o sumi od dva miliona eura (četiri miliona maraka) upravo zato što materijali i namještaj stižu iz različitih krajeva.


Kako je plac koji je Haris davno pazario, a na kojem se trenutno gradi veleljepni zamak, prostran, oni će imati i sportske terene. Kako je pjevač strastveni teniser, teniski teren će biti prvo izgrađen. Tu će biti i terena za aktivnosti Đine i Kana, ali i za Melinine prohtjeve. Mada je ona više ljubitelj plivanja i sprava koje će biti u mini-teretani.


Kako će Haris u okviru kuće imati muzički studio, gdje će komponovati i snimati pjesme, to je zahtijevalo posebnu infrastrukturu. Prvenstveno zato što ta prostorija mora biti zvučno izolovana.


– Harisov studio će najvjerovatnije biti na drugom spratu i mora da ima zvučnu izolaciju, ali i mnoštvo specifičnih izvoda za struju kako bi svi instrumenti i tahnika mogli da funkcionišu kako treba. Oprema stiže iz muzičkih kuća koje opremaju najbolje svjetske studije – kaže izvor.

 

(Expresstabloid/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI