policija ekspresno reagovala i uhapsila razbojnika

Opljačkan Bingo u centru Sarajeva: Naoružan pištoljem pobjegao, ali nevjerovatno je šta je ukrao!

Hronika 07.11.19, 14:19h

Opljačkan Bingo u centru Sarajeva: Naoružan pištoljem pobjegao, ali nevjerovatno je šta je ukrao!
Kako piše u izvještaju, jučer u 18,15 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Dženetića čikma, općina Stari Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojnička krađa nad uposlenicama u TC “Bingo”

 

Sarajevska policija ekspresno je reagovala jučer uhapsivši osumnjičenog razbojnika koji je, prema navodima u izvještaju MUP-a, opljačkao poslovnicu Binga u centru grada.

 

Kako piše u izvještaju, jučer u 18,15 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Dženetića čikma, općina Stari Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojnička krađa nad uposlenicama u TC “Bingo”.

 

Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu količinu suhomesnatih proizvoda, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 18,45 sati u ulici 10. brdske brigade općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uhapsili osobu inicijala M.S., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 288. KZ F BiH (Razbojnička krađa). Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet pištolj nepoznate marke.

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI