praznik za uši

XX3. izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje sutra, i ove godine raznovrstan program

Kultura 06.11.19, 12:13h

XX3. izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje sutra, i ove godine raznovrstan program
Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, sat prije početka koncerta

 

Dvadesettreće izdanje Jazz Festa Sarajevo počet će u četvrtak, 7. novembra, a i ove godine publici će donijeti raznovrstan program.

 

Glavni program festivala počet će 7. novembra, ali će već večeras u Sarajevu biti održana svojevrsna najava ovogodišnjeg Jazz Festa nastupom beogradskog benda Fish In Oil.


 
To će biti treći nastup tih sjajnih muzičara u Sarajevu u organizaciji Jazz Festa. Nastupali su na prošlogodišnjem Festivalu u okviru programa Late Nite Stage, a u septembru ove godine u SARTR-u su održali nezaboravan koncert u okviru koncertne sezone "Grlom u jagode" koju Jazz Fest od ove godine organizira u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo. 


 
Sedmog novembra festival će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu. Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava - prvo će finski trio "Mopo" nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX.

 

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, sat prije početka koncerta.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI