tvrdi da mu osporavaju kandidaturu za načelnika srebrenice

Grujičić: Protiv mene su tri ozlojađena pojedinca... Milošević iz PDP je tražio da mu isplatim 5 000 KM...

Front 06.11.19, 08:16h

Grujičić: Protiv mene su tri ozlojađena pojedinca... Milošević iz PDP je tražio da mu isplatim 5 000 KM...
Odgovarajući na prozivke iz opštinskih odbora SP, PDP i NDP, Grujičič tvrdi da predsjednici te tri stranke na lokalu prestavljaju „sami sebe jer nemaju ni organe stranke, ni članstvo“

 

Mojoj kandidaturi za načelnika opštine Srebrenica ne protive se tri stranke, nego tri ozlojeđena pojedinca koji nisu uspjeli da ostvare svoje lične interese, tvrdi za Srpskainfo aktuelni načelnik Mladen Grujičić.


Odgovarajući na prozivke iz opštinskih odbora SP, PDP i NDP, Grujičič tvrdi da predsjednici te tri stranke na lokalu prestavljaju „sami sebe jer nemaju ni organe stranke, ni članstvo“.

 

Milošević iz PDP je poslije jednog dizanja ruke u Skupštini opštine tražio da mu isplatim 5.000 KM. Kada sam to odbio, okrenuo se protiv mene i uopšte ne učestvuje u radu Skupštine. S njim sam na sudu zbog klevete. Iznosio je laži o meni, a sada preko nekih moćnijih ljudi pokušava da utiče da povučem tužbu, jer zna da će izgubiti. Ali, to će mi biti samo dodatni motiv – kaže Grujičić.

 

On tvrdi da Slađan Milovanović iz srebreničkog NDP „pravi cirkus od sjednica Skupštine opštine“.

 

– I on nastupa isključivo kao pojedinac. Protivi se svakoj odluci koja je u interesu za srpski narod i zbog njega često nema srpske skupštinske većine. Bilo bi pošteno da vrati oko 16.000 KM paušala koliko je do sada dobio od opštine, jer nijedan zaključak nije predložio – tvrdi Grujičić.


Kada je riječ o predsjedniku Opštinskog odbora SP Mili Janjiću, Grujićić takođe tvrdi da on nastupa samo u svoje ime.


– Optužio me je da sam uticao na to da bude zatvorena njegova veterinarska stanica. To nije tačno, ali opet je po srijedi nečiji privatni interes – smatra Grujičić.

 

Na pitanje da li će ga SNSD predložiti za kandidata za načelnika opštine na lokalnim izvorima u oktobru 2020, Grujičić kaže da su pregovori još u toku.

 

– Pregovaram i sa SDS i DNS. Oni mi daju podršku, jer sam prošli put pobijedio u gotovo nemogućim uslovima. Dakle, pregovaram sa ozbiljnim strankama, a ne sa ovom trojicom pojedinaca – zaključuje Grujičić.

 

Kako je Srpskainfo juče objavila, srpske političke partije saglasne su da imaju zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice, ali su SP, PDP i NDP protive da kandidat bude Grujičić.

 

(SI, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI