NAKON IZUZETNOG USPJEHA BH. REPREZENTATIVCA

Ministar Kurić ugostio svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, njegovog trenera i oca

Sport 31.10.19, 17:23h

Ministar Kurić ugostio svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, njegovog trenera i oca
- Ponosni smo na Hamzin uspjeh i naša je obaveza da pratimo i podržavamo njegov rad - istakao je Kurić, koji je sinoć prisustvovao svečanom dočeku bh. reprezentativca

 

Svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, osvajača srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Čileu, ugostio je danas ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić kao i njegovog trenera Asmira Šetu i oca Ahmeda.

 

Kurić je najavio da će taj izuzetni uspjeh našeg mladog reprezentativca biti novčano nagrađen, kao i Karate klub "Okinawa", čiji je on član.

 

- Ponosni smo na Hamzin uspjeh i naša je obaveza da pratimo i podržavamo njegov rad - istakao je Kurić, koji je sinoć prisustvovao svečanom dočeku bh. reprezentativca.

 

- Takmičenje je bilo veoma teško. Imao sam šest mečeva, od kojih sam pobijedio u njih pet. Pobijedio sam predstavnike Indije, Španije, Francuske, Mađarske i kineskog Taipeija a izgubio sam u finalu od Maroka - naveo je Hamza istučući da je osvajanjem olimpijske medalje za svoju državu ostvario san.

 

Trener Šeta kazao je da im podrška Ministarstva kulture i sporta KS znači mnogo, kao i da im je ovo poticaj i vjetar u leđa da nastave sa još većim uspjesima.

 

S Kurićem su razgovarali i o pripremama za naredna takmičenja.

 

Ministar Kurić je istakao da naši reprezentativci i ovaj put mogu računati na podršku Ministarstva.

 

Inače, za odlazak Hamze i ostalih reprezentativaca iz Kantona Sarajevo na svjetsko prvenstvo u Čile Ministarstvo je ranije izdvojilo 51.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS. 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI