JEFTINO, ALI TREBA SE (MALO) POTRUDITI

Tjestenina s lukom: Recept za jelo koje se priprema samo ljudima koje zaista volite

Auto & Dom 19.10.19, 17:21h

Tjestenina s lukom: Recept za jelo koje se priprema samo ljudima koje zaista volite
Iako se sastoji od jeftinih sastojaka poput tjestenine i luka – ovo je jedno od onih jela za koje treba strpljenja i nešto truda

 

 


Tjestenina je vrlo fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Postoje neki jednostavni recepti s tjesteninom koji će biti gotovi za 15 do 20 minuta, ali i oni za koje će vam trebati nešto više vremena.


Za one koje volimo spremni smo satima stojiti nad štednjakom kako bismo im pripremili najfinija jela. Iako se sastoji od jeftinih sastojaka poput tjestenine i luka – ovo je jedno od onih jela za koje treba strpljenja i nešto truda.


Sastojci za tjesteninu s karameliziranim lukom:


400 grama tjestenine po želji
700 grama luka
125 grama maslaca
60 ml desertnog vina
šaka naribanog parmezana
1 žlica šećera
sol i papar po želji


Priprema:


1. U većoj tavi otopite maslac na umjerenoj temepraturi. Dodajte očišćeni luk narezan na trakice i povremeno miješajte dok ne postane proziran.


2. Dodajte šećer i prstohvat soli, smanjite temperaturu i pustite da se luk karamelizira. Za to će mu biti potrebno otprilike sat vremena termičke obrade na najnižoj tempraturi.


3. Luku potom dodajte desertno vino poput Madeire te kuhajte sve zajedno još nekoliko minuta.


4. Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način, pa ju pomiješajte s karameliziranim lukom. Na kraju dodajte svježe naribani parmezan. Dobar tek!

 

(Punkufer.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI