Nema pomaka u istrazi brutalnog zločina

Još uvijek nema osumnjičenih za ubistvo Lane Bijedić, tužilac ne zna ni hoće li uopšte pretresati dva vozila

Hronika 16.10.19, 13:39h

Još uvijek nema osumnjičenih za ubistvo Lane Bijedić, tužilac ne zna ni hoće li uopšte pretresati dva vozila
Iako je mlada Mostarka ubijena u nedjelju, 6. oktobra, iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu ističu kako osumnjičenih u ovom slučaju još uvijek nema

 

Županijski tužitelj Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Josip Aničić nije mogao sa sigurnošću potvrditi hoće li uopće doći do pretresa vozila koja se dovode u vezu s ubistvom 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara.

 

Navedena vozila pronađena su na području Čapljine, odnosno Ljubuškog, a iz Tužiteljstva su ranije tvrdili kako će ovih dana biti izvršen njihov pretres i da će tada imati više informacija o ovom slučaju.

 

Slična je situacija i s mobitelom koji je pronađen u blizini tijela ubijene djevojke, a čije vještačenje također još uvijek nije izvršeno.

 

To je potvrdio Feni i Aničić kazavši kratko kako policija još uvijek nije uspjela otključati mobitel, odnosno izvršiti njegovo vještačenje.

 

Iako je mlada Mostarka ubijena u nedjelju, 6. oktobra, iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu ističu kako osumnjičenih u ovom slučaju još uvijek nema.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI