Prejednostavno

Ovaj trik stvarno pali! Evo kako očistiti kamenac oko slavine

Auto & Dom 15.10.19, 20:22h

Ovaj trik stvarno pali! Evo kako očistiti kamenac oko slavine
Problem vodenih mrlja na metalnim pipama čest je u mnogim domaćinstvima, a uz ovaj jednostavni trik lagano i bez muke očistit ćete pipe i postići visoki sjaj

 

Kako bi se riješili tvrdokornog kamenca na slavini, a pogotovo oko nje gdje se najviše taloži, iskušajte ovaj jednostavni trik, koji garantira i visoki sjaj nakon čišćenja.

 

Na stranici Cuteasafox.com testirali su trik i oduševili se kako dobro i jednostavno radi. Napisali su kako imaju iznimno tvrdu vodu, ali i da su uprkos tome mrlje sasvim nestale.    

 

Da bi postigli rezultate trebaju vam samo alkoholni ocat i papirnati ubrusi.

 

cesma-kamenac

 

Postupak:

 

1. Ubruse namočene u octu omotajte, kao na slici, oko pipe i dijelova na kojima je kamenac posebno vidljiv.

2. Ostavite da se namače od 30 do 60 minuta ili još bolje - preko noći.

3. Maknite ubruse i isperite.

 

Kako ukloniti tragove hrđe?

 

Jo Nichol iz Velike Britanije je u Facebook grupi 'Mrs Hinch Cleaning Tips' podijelila fotografije prije i poslije kojima je demonstrirala super-trik za čišćenje tragova hrđe na kromiranom metalnom namještaju.

 

Jo je u grupi objavila sliku barske stolice koja je imala tragove hrđe, a zatim ju je prekrila kečapom. Ostavila ga je pet minuta pa uklonila aluminijskom folijom. U grupi je objavila tri fotografije, a u opis je napisala: 'Prije i poslije kečapa, petominutni posao, nevjerovatno'.

 

Njena objava je zaradila gotovo 1300 lajkova i preko 250 komentara. Korisnici društvenih mreža su pohvalili rezultate. Jedan je rekao da je razlika velika, dok je drugi rekao da mu je žao što nema ništa zahrđalo u kući da može isprobati ovaj nevjerovatni trik.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI