pozicioniranje u regionu

Na Sarajevskom festivalu turizma oko 70 izlagača iz pet zemalja: Tema 'Outdoor i avanturistički turizam'

Hronika 15.10.19, 09:49h

Na Sarajevskom festivalu turizma oko 70 izlagača iz pet zemalja: Tema 'Outdoor i avanturistički turizam'
Kako je rečeno Feni iz KJP Centar „Skenderija“ Sarajevski festival turizma okupit će turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionirat njeno mjesto u regionu

 

KJP Centar „Skenderija“ dat će i ove godine svoj doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine organizacijom velikog turističkog događaja Sarajevskog festivala turizma - 41. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze  od 23. do 25.oktobra.  

 

Kako je rečeno Feni iz KJP Centar „Skenderija“ Sarajevski festival turizma okupit će turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionirat njeno mjesto u regionu.

 

- Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima. Upravo ova manifestacija ima zadatak da prije svega afirmiše bh. turističku ponudu i potencijale - navode iz Centra „Skenderija“.

 

Dio te manifestacije je i turistička ponuda stranih turističkih ponuđača, koji su vrlo zainteresovani da pored promocije svojih turističkih destinacija, upoznaju i bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine.  

 

Prezentacije strane i domaće turističke ponude, stručne konferencije, predavanja, promocije, kulturno-umjetnički program bit će dio sadržaja koji će se ponuditi turističkim radnicima i široj publici.

 

Tema ovogodišnje manifestacije je „Outdoor i avanturistički turizam“. Outdoor i avanturistički turizam jedan je od najbrže rastućih kategorija turizma.  U potrazi za jedinstvenim iskustvima, turisti se okreću avanturističkom turizmu i destinacijama koje su još uvijek nedovoljno otkrivene.  Savremeni turista traži više od pasivnog odmora, preferira dodatni sadržaj i atrakcije kako bi obogatio svoje slobodno vrijeme i posjetu određenoj destinaciji, ističu organizatori manifestacije.

 

Program sajma će već tradicionalno obuhvatiti i ugostiteljstvo kao vrlo važan segment turističke ponude. Tako će i ove godine u saradnji sa Udruženjem kuhara u BiH biti organizovan raznovrstan program /međunarodna takmičenja, degustacije, predavanja.../.

 

Pokrovitelji manifestcije su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

 

Partneri pri organizaciji programskih sadržaja manifestacije su: Prirodnomatematički fakultet Univerziteta u Sarajevo, Odsjek za geografiju i Udruženje kuhara u BiH.

 

Na sajmu će se predstaviti oko 70 izlagača - turističkih zajednica, hotela, turističkih agencija, parkova prirode, prijevoznika, restorana, proizvođača i trgovaca ugostiteljskom opremom, privrednih udruženja, stručnih časopis i drugih iz pet zemalja (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Turska). 

 

(Fena/MR)

BLIN
KOMENTARI