Crno jutro u naselju Paša Bunar

Tragedija u Tuzli: Zaklao suprugu pa aktivirao bombu kojom je usmrtio sebe i ranio dijete!

Hronika 11.10.19, 08:46h

Tragedija u Tuzli: Zaklao suprugu pa aktivirao bombu kojom je usmrtio sebe i ranio dijete!
Odmah po dojavi na lice mjesta, osim policije, izašli su i službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla

 

Dvije osobe smrtno su stradale, a jedna povrijeđene jutros u 07:20 sati u naselju Paša Bunar, gdje je aktivirana bomba, javlja Radiokameleon.ba.

 

Prema nezvaničnim informacijama radi se o porodičnoj tragediji u kojoj je muškarac zaklao suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete. Odmah po dojavi na lice mjesta, osim policije, izašli su i službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su im na terenu ukazali prvu pomoć, zatim ih prevezli u UKC Tuzla iz kojeg se očekuje više informacija.

 

Kako su kazali u MUP-u TK, još uvijek se utvrđuju okolnosti ovog događaja. Kako smo saznali na terenu od komšija, jutros rano čuli su eksploziju, ali nisu ni slutili da se radi o ovakvoj tragediji, jer je u pitanju porodica koja nije od ranije poznata kao problematična.

 

U  toku je uviđaj, a više informacija o ovom nemilom događaju bit će poznato tokom dana, nakon završetka uviđaja.

 

Od posljedica eksplozije koja se jutros dogodila u naselju Paša Bunar u Tuzli smrtno su stradali supružnici, a njihov sin A.Z. (1999.) je povrijeđen i smješten u bolnicu, izjavio je za Fenu portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.


Vijest da su dvije osobe smrtno stradale a jedna povrijeđena od posljedica eksplozivne naprave u stambenom objektu u tuzlanskom naselju Paša Bunar potvrdila je i glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.


Eksplozija je policiji prijavljena jutros u 7.23 sati, kazala je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI