FOTO/ JESENJA NAVALA

Velika gužva u Sarajevu, u mali prostor ne mogu svi stati: Muzej 'Valter brani Sarajevo' pun Kineza

Kultura 10.10.19, 16:10h

Velika gužva u Sarajevu, u mali prostor ne mogu svi stati: Muzej 'Valter brani Sarajevo' pun Kineza
Sudeći po posljednjim fotografijama, sarajevski muzej je posebna atrakcija među turistima, naručito Kinezima

 


 


Otkako je otvoren 6. aprila ove godine, Muzej "Valter brani Sarajevo" postao je svojevrsna atrakcija ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu.


No, sudeći po posljednjim fotografijama, sarajevski muzej je posebna atrakcija među turistima, naručito Kinezima, kao uostalom što je to (bio) i film Hajrudina Šibe Krvavca "Valter brani Sarajevo" koji se sa titlom na kineski jezik može pogledati u malom kino-prostoru unutar muzeja.

 

kinezi-muzej-valter-1


I prije otvaranja ovaj projekat je predviđen da bude jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Sarajevu i BiH, te da služi kao primjer kako kulturna baština, osim važne kulturološke uloge, ima i turistički, odnosno, ekonomski potencijal, što je  put kojim treba ići – spajati kulturu s drugim granama kreativne industrije, ali i drugim privrednim djelatnostima, poput turističke koja je danas u BiH u velikoj ekspanziji.

 

kinezi-muzej-valter-2

 
Istovremeno, sa ovakvim projektima čuva se kultura sjećanja, kako na historijske događaje iz naše prošlosti, tako i na velika imena naše kulture i umjetnosti.

 

valter-brani-sa-muzej

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI