Pripremala se za odlazak na fakultet u Sarajevo

Od ubijene Lane Bijedić se oprostili u Srednjoj građevinskoj školi: 'Bila je posebna djevojka, osvajala nagrade...'

Hronika 07.10.19, 19:09h

Od ubijene Lane Bijedić se oprostili u Srednjoj građevinskoj školi: 'Bila je posebna djevojka, osvajala nagrade...'
Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena

 

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na Facebooku se oprostio od nekadašnje učenice Lane Bijedić, koja je juče ubijena.

 

– Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa – stoji u postu.

 

Danas su u školi bili skraćeni časovi.

 

– Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktorkom odali počast našoj Lani – saopšeno je iz kolektiva koji je, u ime svih učenika i zaposlenih, uputio saučešće porodici preminule.

 

Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena.

 

Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekanese mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.

 

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI