Foto/ Jutro počelo sa sirenama - Održana vježba

Šest mrtvih, šest teško ozlijeđenih, deset lakše ozlijeđenih na Aerodromu Sarajevo: Evo šta se 'desilo'

Hronika 07.10.19, 12:59h

Uslijedile su akcije gašenja požara, spašavanja, evakuacije, te trijaža unesrećenih od strane aerodromskih službi i Hitne pomoći

 

Na Međunarodnom aerodrom Sarajevo je u saradnji s interventnim službama i ustanovama lokalne zajednice održana vježba “Nesreća zrakoplova u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo“ (RED WING 8).


Simulirana je nesreća pada zrakoplova ATR 72 sa 30 putnika i članova posade kompanije Red Wing koji je letio na relaciji Ancona-Sarajevo, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.


U nesreći je bilo šest mrtvih, šest teško ozlijeđenih, deset lakše ozlijeđenih i 8 neozlijeđenih putnika.


Uslijedile su akcije gašenja požara, spašavanja, evakuacije, te trijaža unesrećenih od strane aerodromskih službi i Hitne pomoći.


Simulacija nesreće i cjelokupne vježbe je imala za cilj provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg plana za vanredne situacije te organa i službi MAS uz podršku Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Granične policije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo.


Komitet sigurnosti MAS koji je vršio monitoring vježbe istu je ocijenio uspješnom, a spremnost i uvježbanost sudionka se pokazala na zavidnoj razini, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI