na brdu križevac

U Međugorju ozlijeđeni Talijan i Britanka, imali ozbiljne povrede

Hronika 06.10.19, 17:39h

U Međugorju ozlijeđeni Talijan i Britanka, imali ozbiljne povrede
Kako se navodi, u akciji spašavanja britanske državljanke koja je ozlijeđena pri padu sudjelovalo je 11 gorskih spašavatelja iz stanica u Čitluku i Ljubuškom

 

Pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSSUBIH) spasili su u nedjelju na brdu Križevac u Međugorju dvije ozlijeđene osobe, objavio je GSSUBIH na svojoj internetskoj stranici.  

 

U samo nekoliko desetaka minuta na brdu Križevac ozlijeđene su dvije osobe, britanska državljanka koja je zadobila teške ozlijede glave i kralježnice i talijanski hodočasnik koji je slomio ruku.

 

Kako se navodi, u akciji spašavanja britanske državljanke koja je ozlijeđena pri padu sudjelovalo je 11 gorskih spašavatelja iz stanica u Čitluku i Ljubuškom.

 

Za vrijeme transporta Britanke, gorski spašavatelji su obavješteni kako se na istom brdu ozlijedio i talijanski hodočasnik i kako mu je potrebna pomoć. On je zatečen s lomom podlaktice. I njemu je na mjestu događaja pružena prva pomoć te je uz pratnju spašavatelja spušten u podnožje Križevca gdje je zajedno s ozlijeđenom Britankom predat ambulantnom vozilu Malteške ambulante.

 

(Fena/MR)

BLIN
KOMENTARI