Foto/ Skandirali ime viceprvaka svijeta

Doček Amela Tuke u Zenici: Ja svoj narod i BiH nosim u srcu, hvala vam!

Sport 04.10.19, 20:47h

Doček Amela Tuke u Zenici: Ja svoj narod i BiH nosim u srcu, hvala vam!
Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a odmah je istakao kako su ga emocije savladale već kada je sletio na tlo BiH. Doček mu je upriličen i u rodnom Kaknju, a centralna manifestacija je u Zenici

 

Najbolji bh. atletičar i viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka stigao je večeras u Zenicu gdje mu je upriličen spektakularan doček na stadionu Kamberovića polje. Nekoliko hiljada građana došli su podržati Amela i uveličati njegov uspjeh i srebrenu medalju sa Svjetskog prvenstva u Dohi. Na istom mjestu 2015. godine Amel je dočekan kada je osvojio bronzanu medalju u Pekingu.  Izlazak na binu Kamberovića polje pratio je vatromet kao i skandiranje imena Amela Tuke. 

 

Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a odmah je istakao kako su ga emocije savladale već kada je sletio na tlo BiH. Doček mu je upriličen i u rodnom Kaknju, a centralna manifestacija je u Zenici.

 

amel-tuka-docek-zenica

 

Ogrnut zastavom BiH Amel se obratio prisutnim pun emocija.

 

"Veliko hvala što ste došli i priredili mi ovaj doček od srca hvala. Vi ste moji. Izuzetno mi je drago da je moj trener večeras ovdje. On je najzaslužniji za moj uspjeh. Imao bih dosta toga da vam kažem. Prije četiri godine stajao sam ovdje i dijelili smo zajedno tu medalju. Sad sam na stepenici više. Prve moje misli kad sam prošao kroz cilj, bilo je upravo ovo, da podijelim radost sa vama. Koja bi svrha bila svega ovoga da nemam to podijeliti sa vama. Ja svoj narod, svoju zastavu, svoju BiH nosim u srcu. Budite ponosni Bosanci i Hercegovci, nemojte nikada zaboraviti svoje porijeklo, svoju vjeru, jezik", kazao je Tuka. 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

BLIN
KOMENTARI