na dar vrhunskom sportisti

I Vlada Kantona Sarajevo će nagraditi Amela Tuku, evo u kojem iznosu

Sport 03.10.19, 15:56h

I Vlada Kantona Sarajevo će nagraditi Amela Tuku, evo u kojem iznosu
Na današnjoj sjednici Vlade KS ministar kulture i sporta Mirvad Kurić je naglasio da ovo ministarstvo ostaje opredijeljeno da i dalje podržava uspjehe reprezantativnog sporta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kantona Sarajevo

 

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta KS, donijela je odluku da se Amelu Tuki, reprezentativcu Bosne i Hercegovine u atletici dodijeli 20.000 KM za osvajanje srebrene medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, kao i za ostale uspjehe koje je ostvario na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima.

 

Na današnjoj sjednici Vlade KS ministar kulture i sporta Mirvad Kurić je naglasio da ovo ministarstvo ostaje opredijeljeno da i dalje podržava uspjehe reprezantativnog sporta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kantona Sarajevo. 

 

- Vrhunski sportisti su posebni ambasadori naše zemlje koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građana BiH. Amel Tuka je jedan takav sportista, vrijedan i častan mlad čovjek koji zaslužuje podršku svih koji vole i cijene sportske uspjehe i promociju države - poručio Kurić, te poželio uspjeh i reprezentativcima BiH u bacanju kugle Kemalu Mešiću i Mesudu Pezeru na ovom prvenstvu.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI