Nakon sjajnog nastupa u Dohi

Tuka viceprvak svijeta: Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio

Sport 02.10.19, 07:57h

Tuka viceprvak svijeta: Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio
Tuka je istrčao svoj najbolji rezultat u sezoni 1:43.47 što mu je donijelo najveći uspjeh u karijeri, nakon što je 2015. na SP-u u Pekingu osvojio bronzu

 

Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio - izjavio je bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon što je u finalu utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio drugo mjesto i naslov viceprvaka svijeta.

 

Tuka je istrčao svoj najbolji rezultat u sezoni 1:43.47 što mu je donijelo najveći uspjeh u karijeri, nakon što je 2015. na SP-u u Pekingu osvojio bronzu.

 

- Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati. Konačno sam se vratio, dobro trenirao cijelu sezonu. Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio. Ovo je moja druga velika medalja nakon Pekinga 2015.- rekao je Tuka.

 

Prvo mjesto s rekordom svjetskih prvenstava osvojio je Amerikanac Donovan Brazier (1:42.34), dok je bronzu osvojio Kenijac  Ferguson Cheruiyot Rotich (1:43.82). 

 

- Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Brazieru i poželjeti mu sve najbolje - dodao je najbolji bh. atletičar.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI