nakon sinoćnjeg incidenta

Radiosarajevo.ba zahvaljuje na brzoj reakciji: Novinarska solidarnost put ka zaštiti novinarskih sloboda

Hronika 28.09.19, 09:43h

Radiosarajevo.ba zahvaljuje na brzoj reakciji: Novinarska solidarnost put ka zaštiti novinarskih sloboda
Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje riječi zahvalnosti predstavnicima institucija sa svih razina vlasti, međunarodnim organizacijama i ambasadama koji su pokazali interes, uputili podršku i osudili gnusan atak na medijske slobode

 

Urednički kolegij portala Radiosarajevo.ba izražava zahvalnost policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, komesaru Nusretu Selimoviću i resornom ministru Admiru Katici, na brzoj reakciji, identificiranju i privođenju pravdi odgovornih za atak na redakciju našeg portala u petak, 27. septembra, te prijetnje uredništvu i novinarima.

 

Također, upućuju izraze zahvalnosti pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine koji su blisko sarađivali sa službenicima MUP-a KS u rješavanju i dokumentiranju slučaja koji je uznemirio novinarsku zajednicu.

 

Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje riječi zahvalnosti predstavnicima institucija sa svih razina vlasti, međunarodnim organizacijama i ambasadama koji su pokazali interes, uputili podršku i osudili gnusan atak na medijske slobode.

 

Posebno su zahvalili nesebičnoj podršci kolega novinara i urednika, te Društvu novinara Bosne i Hercegovine, koji su nas dirnuli izrazima solidarnosti s uposlenicima portala Radiosarajevo.ba.

 

- Vjeruju upravo da novinarska solidarnost, uz adekvatan rad institucija države, može biti  put ka zaštiti novinarskih sloboda i stvaranju ozračja u kojem će profesionalni novinari u Bosni i Hercegovini imati uvjete za normalan rad, u najboljem interesu našeg društva i države. Samo na taj način možemo spriječiti da se slični napadi ponove u Sarajevu i BiH - saopćeno je iz redakcije portala Radiosarajevo.ba. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI