Nakon rasprave o smjeni ministrice Bogunić

KO SDA: Konaković je nestabilna ličnost i tragikomična figura, ispao je i moralni i politički gubitnik

Front 25.09.19, 19:51h

KO SDA: Konaković je nestabilna ličnost i tragikomična figura, ispao je i moralni i politički gubitnik
Konaković je čitav dan proveo gnusno vrijeđajući ministricu, koju je sam izabrao i za koju je prije nekoliko dana rekao da je časna i poštena osoba. A onda je odjednom, ponovo, 'došao pameti', stoji u saopštenju KO SDA Sarajevo

 

Današnja rasprava o smjeni ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, Zinete Bogunić još jednom je pokazala koliko je tragikomična figura trenutni predsjedavajući SKS Elmedin Konaković, saopšteno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

 

- Konaković je čitav dan proveo gnusno vrijeđajući ministricu, koju je sam izabrao i za koju je prije nekoliko dana rekao da je časna i poštena osoba. A onda je odjednom, ponovo, 'došao pameti', pa je kada je vidio da nema podršku zastupnika – odlučio da glasa protiv svog prijedloga o smjeni ministrice. Da nije tragično, bilo bi komično.

 

Takvo nestabilno lice, koje mijenja stavove o ljudima svakih pet minuta, od glorifikacije do otvorenog vrijeđanja – ne zaslužuje da bude vodeće lice u vladajućim strukturama KS - saopšteno je iz KO SDA.

 

U saopćenju KO SDA se dalje navodi da je SDA više puta izrazila neslaganja sa politikom ministrice Zinete Bogunić, ali da poštuju "činjenicu da se borila za zakon i za svoju čast, koju je Konaković bio napao, na najgrublji način".

 

- Jedino gore od ovog scenarija da ostane ministrica Bogunić jeste da za ministra dođe Konakovićev poslušnik, koji će izvršavati sve njegove nelegalne i koruptivne naloge, o kojima su danas mogli čuti građani. Rezultat današnje sjednice, jeste da je Konaković ispao i politički i moralni gubitnik. Što se tiče Forte i njegovih ministara, uključujući i Bogunićku, naša pozicija ostaje ista, i nastavit ćemo da kritikujemo pogubnu i štetnu politiku koju provode - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI