Nakon 20 godina

U Pionirskoj dolini otvoren obnovljeni mini golf teren

Hronika 25.09.19, 16:06h

U Pionirskoj dolini otvoren obnovljeni mini golf teren
Sarajlije starijih generacija znaju već put do mini golf igrališta, jer se nalazi na istom mjestu, kao i onaj uništen prije nešto više od dvije decenije

 

Nakon više od dvadeset godina Pionirska dolina ponovo ima mini golf igralište, koje je od sada na raspolaganju svim posjetiocima koji dođu u ovu zelenu oazu.

 

Mini golf teren izgrađen je na mjestu nekadašnjeg, a sastoji se, za početak od devet staza i prepreka u obliku kućice puža, pedaline, tobogana i drugih.

 

Danas su prvu partiju golfa odigrala djeca i roditelji iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za djecu".

 

Mini golf turniru pridružili su se i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici KJKP Parka i Pionirske doline na čelu sa v.d. direktorom Edinom Abdurahmanovićem.

 

- Sa malim ulaganjem, ali velikom voljom radnika uspjeli smo u potpunosti prekopati teren nekadašnjeg igrališta, ukloniti otpad, izgraditi početni broj staza, prepreke, hortikulturno urediti prostor, a sve je dodatno uređeno i mobilijarom prilagođenom ovo ambijenta - drvenim klupama i stolovima - kazao je Abdurahmanović.

 

Prema riječima Jasne Vatreš iz Roditeljske kuće, svaki slobodan trenutak između terapija i pregleda djeca inače koriste da posjete i uživaju u ljepotama Pionirske doline, jer je ona prostor koji svakodnevno mogu posmatrati iz svoje sobe i koji je svega stotinjak metara udaljen od njihovog doma.

 

Ministar Mandić izrazio je ponos što su radnici Parka i usljed poteškoća s radnom snagom i materijalnih sredstava uložili napor i stvorili novu vrijednost u Pionirskoj dolini. Kazao je da je upoznat s nekoliko projekata koje Pionirska dolina ima spremne i da će u skladu sa svojim ovlaštenjima iznaći način da Vlada KS finansijski još više podrži razvoj i rad jedinog rekreativno zabavnog centra ovakve vrste u Sarajevu.

 

Mini golf teren od danas je na raspolaganju i svim posjetiocima koji dođu i požele uživati u čarima ove sportske discipline. Nalazi se u centralnom cijelu, u blizini vrteške, vozila, autorima, tramboline.

 

Sarajlije starijih generacija znaju već put do mini golf igrališta, jer se nalazi na istom mjestu, kao i onaj uništen prije nešto više od dvije decenije.

 

Načelnik Nedžad Ajnadžić prilikom današnjeg druženja istakao je da će i Općina uskoro finansirati nekoliko projekata u Pionirskoj dolini, a jedna od njih je zip line-adrenalin park, saopćeno je iz KJKP Park.  

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI