Otrovala se dvogodišnjakinja

Drama u vrtiću: Odgajateljica djevojčici dala da popije sredstvo za dezinfekciju, nakon jednog gutljaja počela je da povraća

Hronika 19.09.19, 09:10h

Drama u vrtiću: Odgajateljica djevojčici dala da popije sredstvo za dezinfekciju, nakon jednog gutljaja počela je da povraća
Ljekari u Domu zdravlja nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar

 

Dvogodišnja djevojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mjestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju asepsol, koji je bio u flašici s etiketom vode, piše Kurir.

 

Jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost", a odgajateljica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

 

Do incidenta, poslije čega je dijete završilo u KC “Kragujevac”, došlo je greškom, a u vrtiću kažu da su o svemu obaviješteni nadležni organi. Sreća u nesreći je što je djevojčica progutala samo gutljaj asepsola, koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želuca.

 

- Kako mi je kćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo voda. Odgajateljica je, ne znajući šta je u flašici, djetetu koje je zatražilo dala vodu, a moja unuka je istog trenutka počela povraćati - priča Tomislav Veljković, djed djevojčice.

 

Inače, samo nekoliko sati pošto je njegova kćerka Jelena Radovanović djevojčicu odvela u vrtić, pozvala je odgajateljica da dođe po dijete, jer mu nije dobro.

 

Ljekari u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar u Kragujevcu.

 

- Na pola puta pozvala ih je odgajateljica i rekla da je djevojčica, umjesto vode, popilo asepsol - kaže Tomislav.

 

Nakon toga djevojčica je s majkom smještena na Odjel intenzivne njege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu, prema najnovijim informacijama, nije životno ugrožena, ali je pod stalnim nadzorom ljekara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI