UBIJENA PRIPADNICA GRANIČNE POLICIJE BIH

Detalji tragedije na Dobrinji: Komšije u šoku, sumnja se da je muž ubio suprugu, i ranije bilo krvi po haustoru

Hronika 18.09.19, 20:24h

Detalji tragedije na Dobrinji: Komšije u šoku, sumnja se da je muž ubio suprugu, i ranije bilo krvi po haustoru
Mrtvozornik se nije mogao izjasniti o uzroku smrti, , odnosno rečeno je da je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima, o čemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva KS koji rukovodi uviđajem

 

Beživotno tijelo ženske osobe srednjih godina pronađeno je danas u poslijepodnevnim satima u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja, potvrđeno je Feni u MUP-u KS.


Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić rekao je da je Policijska stanica Dobrinja danas u 16.20 sati obaviještena o tome, te da su radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u 16.40 sati konstatovali smrt ženske osobe.


Istakao je da se mrtvozornik nije mogao izjasniti o uzroku smrti, odnosno rečeno je da je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima, o čemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva KS koji rukovodi uviđajem.


Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić izjavila je za Fenu da je uviđaj u toku, te da će nakon što bude okončan biti poznato pod kojim okolnostima je nastupila smrt., javlja agencija Fena.

 

Međutim, reporteri Hayat .ba, koji se nalaze na licu mjesta, javljaju da se u naselju govori da je navodno muž ubio suprugu. Nezvanične su informacije da su povrede nanesene nožem.


Komšije kažu kako je bračni par i ranije imao dosta nesuglasica.


- U haustoru zgrade prije izvjesnog vremena bilo je tragova krvi pa se počelo pričati da je navodno migrant nekoga napao. Međutim, i tada su se bili posvađali i fizički obračunali. Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo, ako su imali nekih problema, mogli su ih na drugačiji način riješiti – priča za Hayat jedan od komšija.


Brojni policajci prisutni su u sarajevskom naselju Dobrinja pored zgrade u kojoj se desilo stravično ubistvo.


Prema za sada zvanično nepotvrđenim informacijama, ubijena je I.F., pripadnica Granične policije BiH.


Ubio ju je nevjenčani suprug S.B. iz Mostara, koji je trenutno u bjekstvu, nezvanično saznaje Hayat.ba.

 

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIBN/ad)

BLIN
KOMENTARI