1. kolo Prve euro-afričke zone

Davis Cup: Bašić nije izdržao, Frojtak ostvario prvu pobjedu za Čehe

Sport 14.09.19, 17:39h

Davis Cup: Bašić nije izdržao, Frojtak ostvario prvu pobjedu za Čehe
Nakon dubla, sutra slijede i preostali singl mečevi, u kojima se sastaju: Bašić - Vesely te Brkić - Forejtek


 

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi nakon prvog meča od Češke u okviru 1. kola Prve euro-afričke zone Davis Cupa.


Prvu pobjedu za goste u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici ostvario je Jonas Frojtek, koji je s porazio Mirzu Bašića 2-0 (7:5 i 6:4).


Bašić je dobio prvi servis, a zatim, na servis Frojteka, poveo s 2:0. Frojtek je ipak izjednačio na 2:2, a prvi je put na ovom meču poveo pri rezultatu 5:6.


Priliku za novo poravnanje i ostanak u 1. setu, bh. teniser nije iskoristio mada je na svoj servis imao vodstvo 30:0 te tri puta i prednost. Čeh se svaki put uspio vratiti te prvi set riješiti u svoju korist rezultatom 5:7.  


Drugi set, nakon 0:15 i 15:30 za Frojteka, ipak je počeo vodstvom Bašića od 3:0, koji je ponovo imao prvi servis te poveo s 1:0. Na servis Frojteka, poveo je s 40:0 i uz samo jedan izgubljeni poen poveo s 2:0. Treći gejm, na svoj servis, Bašić je dobio bez izgubljenog poena.


Međutim, Frojtek se ponovo budi te na svoj servis smanjuje na 1:3. Bašić je dobio svoj servis i poveo s 4:1, ali ponovo nije izdržao.


Frojtek je dobio narednih pet gemova te drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4, a time i meč s ukupnih 2-0 u setovima.


Danas u drugom singlu, koji počinje u 17.00 sati, igraju Tomislav Brkić i Jiri Vesely. Sutra, drugog dana, na programu su dublovi, kada će od 13.00 sati Bašić i Brkić igrati protiv češkog para Jiri Leheck - Tomislav Machac.


Nakon dubla, sutra slijede i preostali singl mečevi, u kojima se sastaju: Bašić - Vesely te Brkić - Forejtek.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI