VIDEO/ SELEKTOR BIH OTVORIO DUŠU

Kako se desio preokret: Prosinečki otkrio šta ga je zadržalo na čelu Zmajeva, ali i vraća li se Vranješ u reprezentaciju?

Sport 14.09.19, 17:35h

Kako se desio preokret: Prosinečki otkrio šta ga je zadržalo na čelu Zmajeva, ali i vraća li se Vranješ u reprezentaciju?
U intervjuu za Al Jazeeru Balkans Prosinečki je objasnio šta se zapravo dogodilo, kako je došlo do preokreta, a progovorio je i o mogućem povratku kontroverznog Ognjena Vranješa u reprezentaciju, o čemu regionalni mediji naveliko špekuliraju

 

 

Robert Prosinečki ostaje selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Legendarni hrvatski nogometaš podnio je ostavku nakon poraza 4:2 od Armenije u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, nakon kojeg su "Zmajevi" ostali na minusu od pet bodova u odnosu na Fince, trenutno drugoplasiranu reprezentaciju naše kvalifikacijske drupe, ali ostavku je odbio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH.


U intervjuu za Al Jazeeru Balkans Prosinečki je objasnio šta se zapravo dogodilo, kako je došlo do preokreta, a progovorio je i o mogućem povratku kontroverznog Ognjena Vranješa u reprezentaciju, o čemu regionalni mediji naveliko špekuliraju.


- Poslije Armenije uvidjeli smo kako su minimalne šanse da kroz kvalifikacije izborimo Euro i iz moralnih razloga na kraju sam odlučio podnijeti ostavku. Ipak, poslije nekih razgovora i sjednice Izvršnog odbora, na kojoj se dosta toga analiziralo, uvidjeli smo da šanse i dalje postoje i odlučio sam ostati do kraja - kaže, između ostalog, Prosinečki, a kompletan intervju pogedajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI