Predložen pritvor za počinioce

Detalji stravičnog slučaja u Šipovu: Baba 11-godišnju unuku podvodila starom policijskom znancu?!

Hronika 13.09.19, 09:36h

Detalji stravičnog slučaja u Šipovu: Baba 11-godišnju unuku podvodila starom policijskom znancu?!
Na stravičan slučaj podvođenja policija je posumnjala kada je po prijavi u jednom stanu u gradu zatekla pomenutog muškarca, djevojčicu i babu

 

Šokantan slučaj podvođenja jedanaestogodišnje unuke otkrila je policija iz Šipova nakon zaprimljene prijave da žena, čiji je identitet poznat redakciji, sve češće vodi unuku kod S.S., policiji dobro poznatog 53-godišnjaka, pišu Nezavisne.

 

Zbog izuzetne osjetljivosti slučaja i zaštite djevojčice, iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su nam potvrdili samo da su u srijedu uhapšena dva lica koja dovode u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti seksualnog iskorištavanja maloljetnog lica i oni su juče bili na saslušanju kod postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

 

Kako saznajemo od našeg izvora bliskog istrazi, građani su šipovačkoj policiji prijavili sumnjiv slučaj sve češćeg sastajanja svima dobro poznatog muškarca devijantnog ponašanja sa ženom koja je njegovih godina, ali i njenom 11-godišnjom unukom. Djevojčica je, kako saznajemo, najčešće boravila sa bakom u jednom poprilično udaljenom selu u Šipovu nakon što joj se majka udala i dobila dijete, budući da je nju vanbračno stekla.

 

Na stravičan slučaj podvođenja policija je posumnjala kada je, kako saznajemo, po prijavi u jednom stanu u gradu zatekla pomenutog muškarca, djevojčicu i babu.

 

Muškarac i baba su odmah uhapšeni, a nakon kriminalističke obrade odvedeni pred tužioca. Istraga ovog veoma kompleksnog slučaja je u toku kako bi se ispitale okolnosti i što više zaštitila djevojčica.

 

"Postoji sumnja da je ona podvodila unuku starijem muškarcu za određene novčane iznose, ali to se istražuje", kaže naš izvor.

 

Mještani Šipova, zgroženi ovom situacijom, juče su u nevjerici prepričavali ovaj događaj, navodeći da se radi o čovjeku od kojeg su svi zazirali i koji je do sada više puta hapšen i osuđivan zbog tuča, nasilničkog ponašanja, droge i drugih djela.

 

"Cijeli grad priča samo o tome jer u ovom malom mjestu sve se sazna, nažalost onda kad je već kasno. Da se o tome pričalo na vrijeme ne bi došlo do ovako mučnih situacija za to jadno dijete, za koje možemo samo da se nadamo da će iz svega izaći bez većih posljedica", kaže mještanin Šipova.

 

Navodi da je djevojčica rasla u specifičnim uslovima. Naime, nju je majka dobila rano, dok je živjela na selu sa svojom majkom. Majka se u međuvremenu udala, dok je djevojčica najčešće bila kod bake. Saznajemo i da je majka u teškom psihičkom stanju zbog cijele situacije.

 

"Navodno su ljudi posumnjali da nešto nije kako treba kada je curica viđena u večernjim satima u autu sa tim čovjekom, za kojeg svi znaju da je kriminalac, ali i da voli druženja sa klinkama koje su i po 20-30 godina mlađe od njega, a takve slike objavljuje i na društvenim mrežama. Zašto bi to dijete bilo u njegovom društvu?", kaže naš sagovornik, dodajući da veliku odgovornost ima i socijalna služba.

 

S.S. je, kako ističe, navodno nedavno izašao iz zatvora, a ukoliko su na bilo koji način ugrozili djevojčicu, smatra da bi oboje trebalo debelo da odgovaraju.

 

Tužilaštvo se nije do sad oglasilo o ovom slučaju te nije bilo poznato za koja ih tačno krivična djela sumnjiče i koja je odluka tužioca nakon razgovora s njima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI