VIDEO/ NIKO NEĆE DA GA POPRAVI

Horor pješački prelaz u Novom Sarajevu: Izvrću noge, zapinju, lome se, upadaju u rupe... Kakvo ruglo na glavnoj cesti!

Hronika 11.09.19, 17:47h

Horor pješački prelaz u Novom Sarajevu: Izvrću noge, zapinju, lome se, upadaju u rupe... Kakvo ruglo na glavnoj cesti!
Gotovo da nema pješaka u Novom Sarajevu koji nije proživio horor prelaska preko ovog pješačkog prelaza, a nekima je to svakodnevna obaveza i to više puta na dan

 


Građani Novog Sarajeva, ali i oni drugi koji se poslom ili nekim drugim razlogom zateknu u ovom dijelu grada, već duže godina uzaludno očekuju da se sanira jedan od najpromentnijih pješačkih prelaza u pomenutoj sarajevskoj opštini. Nalazi se u neposrednoj blizini hotela Bristol (Novotel), na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne, potpuno izrovan - neugodan i za oči, a kamoli za korake. A da stvar bude gore, preko njega se odvija i tramvajski saobraćaj.


Gotovo da nema pješaka u Novom Sarajevu koji nije proživio horor prelaska preko ovog pješačkog prelaza, a nekima je to svakodnevna obaveza i to više puta na dan.  


Ogorčena građani iz naselja Pofalići, u kome se "sablasni" pješački prelaz nalazi, uzaludno su više puta tražili pomoć, jer kako se to po običaju u Sarajevu ispostavi - niko nije nadležan za rješavanje (ovog) problema. 


Obraćali su se GRAS-u, s molbom da se sanira dio preko kojeg ide pruga, ali oni su ih uputili u KJKP Rad. Iz Rada su ih opet vratili u GRAS i tako u krug...  


- Ne znamo više kome da se obratimo, ko je odgovoran... Ali, dosta je odgađanja i čekanja, pa smo odlučili da poslušamo savjet jednog uposlenika tj. komunalnog redara KJKP Park i da molbu pošaljemo na adresu Ministarstva saobraćaja KS, da ih upoznamo sa ovim problemom. Želimo vjerovati da ćemo dobiti bar nekakav odgovor - kaže grupa građana iz naselja Pofalići koja se za pomoć obratila i DEPO Portalu.
    

Kako kažu, sami su svjedočili da su se na ovom prelazu samo u zadnjih mjesec dana desile dvije nezgode - blago uganuće gležnja zbog nezgodnog koraka, a u drugoj situaciji tramvaj je umalo oborio pješaka koji ga nije primijetio dok je po velikom pljusku pokušavao "eskivirati" rupe i lokve prelazeći preko šina.


- Ne bi smjelo ovo da se ovo dešava. Iako se nalazi u stambenoj - poslovnoj zoni, za mnoge je ovo neprimjetan prijelaz, ali nije za pješake, a među njima ima i dosta djece koja su već krenula u novu školsku godinu. Pored djece ima i mladih obitelji sa bebom u kolicima, zatim ima i invalida, što na štakama što u invalidskim kolicima, ima i slabovidnih osoba..., a svima taj uništen prijelaz predstavlja opasnost prilikom prelaska - kažu ogorčeni građani.


A kako izgleda svakodnevni horor pri prelasku s jedne strane ulice na drugu, pogledajte u priloženom videu...

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI