prvi igrač svijeta nije više mogao

US Open: Đoković zbog ozljede ramena predao meč Wawrinki, bolovi su bili prejaki

Sport 02.09.19, 08:03h

US Open: Đoković zbog ozljede ramena predao meč Wawrinki, bolovi su bili prejaki
Đokoviću je to najbrži oproštaj od US Opena nakon 2006., kada je eliminiran u trećem kolu

 

Branilac titule na teniskom US Openu Srbin Novak Đoković završio je  nastup u New Yorku u osmini finala.  

 

Prvi teniser svijeta zbog povrede lijevog ramena predao je meč Stanu Wawrinki u trećem setu kod rezultata 6:4, 7:5 i 2:1 za Švicarca, pobjednika US Opena 2016. 

 

Đokoviću je to najbrži oproštaj od US Opena nakon 2006., kada je eliminiran u trećem kolu.  

 

U ostalim mečevima peti nosilac Rus Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale pobjedom nad njemačkim  kvalifikantom Dominikom Koepferom sa 3:6, 6:3, 6:2 i 7:6. 

 

Treći nosilac Švicarac Roger Federer, petostruki pobjednik US Opena i osvajač 20 Grand Slama turnira, nastup u čatvrtfinale je izborio pobjedom nad 15. nosiocem Belgijanacem Davidom Goffinom sa 6:2, 6:2 i 6:0. 

 

Federerov naredni protivnik biće Bugarin Grigor Dimitrov, koji je sa 7:5, 6:3 i 6:4 pobijedio Australca Alexa De Minaura. 

 

U ženskom dijelu turnira od takmičenja su se oprostile druga i treća nositeljica, dok se u četvrtfinale plasirala šestorstruka pobjednica US Opena Amerikanka Serena Williams, koja je sa 6:3, 6:4 eliminirala Hrvaticu Petru Martić. 

 

Williams će u četrtfinalu igrati protiv 18. nositeljice Kineskinje Wang Qiang, koja je iznenadila drugu nositeljicu i pobjednicu ovogodišnjeg Roland Garrosa Australku Ashleigh Barty sa 6:2, 6:4. 

 

Drugo iznenađenje napravila je Britanka Johanna Konta, koja je s  6:7, 6:3, 7:5 eliminirala treće nositeljicu Čehinju Karolinu Pliškovu. Protivnica Konte u četvrtfinalu biće domaća teniserka, deseta nositeljica Madison Keys,  finalistkinja turnira u New Yorka 2017., koja je bila bolja od petopostavljene Ukrajinke Jeline Svitoline sa 7:5, 6:4. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI