NAKON DVIJE POBJEDE I PORAZA

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto na SP u Tokiju

Sport 31.08.19, 13:51h

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto na SP u Tokiju
Kao nositeljica grupe Cerić je startu kvalifikacija bila slobodna, u 2. kolu bila je bolja od Njemice Jasmin Kuelbs, zatim je savladala Ukrajinku Galinu Tarasovu, dok je u četvrtfinalu izgubila meč od Japanke Akira Sone, nakon što je dobila tri opomene zbog neaktivnosti

 


Najbolja bosanskohercegovačka judašica Larisa Cerić osvojila je sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Tokiju. 


U kategoriji do više od 78 kg, u kojoj su bile priljavljene 42 takmičarke, Cerić je zabilježila po dvije pobjede i poraza.  


Kao nositeljica grupe Cerić je startu kvalifikacija bila slobodna, u 2. kolu bila je bolja od Njemice Jasmin Kuelbs, zatim je savladala Ukrajinku Galinu Tarasovu, dok je u četvrtfinalu izgubila meč od Japanke Akira Sone, nakon što je dobila tri opomene zbog neaktivnosti. 


U meču repesaža, kojim je imala priliku da se u daljem takmičenju bori za bronzanu medalju, Cerić je iponom poražena od još jedne Japanke, svjetske prvakinje Sarah  Asahine.    


U finalnom meču boriti će se domaća takmičarka Akira Sone i Kubanka Idalys Ortiz, a za bronzanu medalju Sarah Asahina protiv Brazilke Marije Altheman, te Turkinja Kayra Sayit protiv Brazilke Beatruz Souza.      


U najtežoj muškoj kategoriji, više od 100 kg, bh. predstavnik Harun Sadiković je zavšio nastup u 1. kolu nakon poraza od svjetskog prvaka iz 2017. Brazilca Rafaela Silve.  


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI