foto/ ODGOVOR STIGAO OD SUSJEDA

Talasanje u regionu: Čiji je TENK ispred stadiona Crvene zvezde u Beogradu?!

Sport 28.08.19, 21:12h

Talasanje u regionu: Čiji je TENK ispred stadiona Crvene zvezde u Beogradu?!
Dileme oko toga čiji je tenk postavljen ispred stadiona te šta on poručuje nastavile su se i narednih dana, ali su u međuvremenu skoro svi tekstovi na tu temu uklonjeni iz srbijanskih medija

 

 

Jučerašnje slavlje Crvene zvezde nakon odlučujeg meča protiv švajcarske ekipe Young Boys za plasman u Ligu šampiona donekle je zasjenila rasprava oko tenka koji je parkiran ispred stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu i stavljanja istog u razne političke konotacije, pa čak i aluzije na slike iz ratnih 90-tih. 


Fudbaleri Zvezde sinoć su jednim dijelom i slavili na "spornom" tenku, kojim su se provozali gradom, a rasprava oko ovog okloprnog vozila počela je nekoliko dana ranije, tačnije nakon teksta koje su na svom portalu objavile Večernje novosti. 


Dileme oko toga čiji je tenk postavljen ispred stadiona te šta on poručuje nastavile su se i narednih dana, ali su u međuvremenu skoro svi tekstovi na tu temu uklonjeni iz srbijanskih medija.       


Može se pretpostavilti da je, između ostalog, razlog za to i informacija iz Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je poslije konsultacija sa FK Crvena zvezda i nadležnim organima za sprovođenje zakona u Srbiji obaviještena da je riječ o postavljanju starog rashodovanog tenka te da to nema nikakvu političku konotaciju.


Kako se navodi, tenk, na kome je iscrtan grb Crvene zvezde, od ponedjeljka se nalazi ispred stadiona, a navijači tog kluba su saopštili da su tenk kupili na vojnom otpadu u Leskovcu.


"Navijačka grupa Crvene zvezde dobila je odobrenje nadležnih organa za postavljanje tenka sa klupskim bojama izvan stadiona, što je tražila već nekoliko godina. Njegovo postavljanje nema nikakve veze sa večerašnjom utakmicom play-ofa UEFA Lige šampiona", navela je UEFA.


Inače, kao odgovor na Zvezdin tenk navijači zagrebačkog Dinama postavili su danas ispred svog stadiona stari traktor, prenijeli su hrvatski mediji.

 

stari-traktor-maksimir


Večernji list je objavio fotografije zahrđalog traktora ispred Maksimira uz komentar: "Bay Blue Boysi su ispred stadiona u Maksimiru postavili - traktor. Šta su time željeli da poruče, zaključite sami".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI