Policija i inspekcija na terenu

Šta se dešava u 'Ajdinovićima': Centar zatvoren, Uprava na vanrednom sastanku, 10 djece u bolnici, dvoje u teškom stanju

Hronika 22.08.19, 13:59h

Šta se dešava u 'Ajdinovićima': Centar zatvoren, Uprava na vanrednom sastanku, 10 djece u bolnici, dvoje u teškom stanju
Ispred hotela za goste "Ajdinovići" prisutni su policijsko vozilo te službeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

 

Nakon što je jutros na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano desetero djece sa simptomima trovanja, a koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, ekipa Avaza posjetila je ovaj centar.

 

Radnik na ulazu tvrdi da su danas, a zbog slučaja koji im se dogodio, zatvoreni, iako je moguće vidjeti nekolicinu ljudi unutar samog centra. Kapija glavnog ulaza također je otvorena.

 

- Centar je zatvoren. Nema nikoga. Ima još nekoliko gostiju koji trebaju izaći i to je to. Ne radimo - rekao je on. 

 

Ispred hotela za goste "Ajdinovići" prisutni su policijsko vozilo te službeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

 

Pokušali smo razgovarati i s ljudima iz Uprave Centra, međutim, tvrdi da su svi oni na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se dogodilo.

 

Kontaktirali su i Amera Čulova, direktora prodaje i marketinga SRC-a “Ajdinovići”, međutim, on je, također, na sastanku i nije u prilici da da bilo kakvu izjavu.

 

Ispred Centra smo zatekli nekoliko gostiju, a koji nisu bili raspoloženi javno govoriti o onome što se jutros događalo. Svi oni zbunjeno su odgovarali na naše upite.

 

- Mi smo tu, ali ništa ne znamo. Nismo ništa vidjeli. Nama je lijepo - komentirali su gosti koje smo zatekli ispred glavnog ulaza.

 

Podsjetimo, oglasili su se i iz Klinike za infektivne bolesti KUCS-a, kazavši da je u ovoj ustanovi hospitalizirano desetero djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

 

- Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara - saopćeno je iz KCUS-a.

 

Još se ne zna uzrok trovanja djece, međutim, sumnja se na salmonelu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI