VIDEO/ Član Predsjedništva BiH o položaju Srba u FBiH

Dodik poručio da će FIZIČKI ZABRANITI skup koji je najavio HDZ: Spreman sam!

Front 20.08.19, 15:13h

Dodik poručio da će FIZIČKI ZABRANITI skup koji je najavio HDZ: Spreman sam!
Kada je riječ o migrantskoj krizi, Dodik je rekao da Republika Srpska ne prihvata da se na njenom prostoru prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće sutra u Banjaluci sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar.

 

Na sastanku će biti razgovarano o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Dodik je danas novinarima u Sarajevu rekao da će biti riječi o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara".

 

- Јa sam ranije rekao da se tome protivim i da ću na dan kada je to zakazano i spreman sam da budem dio onih koji će fizički spriječiti da bilo ko dođe u Drvar i obilježava taj dan - istakao je on.

 

Kada je riječ o migrantskoj krizi, Dodik je rekao da Republika Srpska ne prihvata da se na njenom prostoru prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

 

Sastanku u Banjaluci prisustvovaće i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

 

 

(RTRS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI