Govorila o svom životu

Amra Džeko otvoreno: Drago nam je što ostajemo u Rimu, pao nam je kamen sa srca! Edin me nazvao nakon crvenog tepiha i...

Showbizz 20.08.19, 08:30h

Amra Džeko otvoreno: Drago nam je što ostajemo u Rimu, pao nam je kamen sa srca! Edin me nazvao nakon crvenog tepiha i...
Njen i život njenog supruga Edina Džeke posljednjih mjeseci svodio se na odluku - hoće li nogometna zvijezda ostati u Romi ili će potpisati za Inter, a rasplet je Amru zatekao u rodnom gradu

 

Gdje god da se pojavi Amra Džeko plijeni pažnju. Tako je bilo i na svečanom otvaranju jubilarnog 25. Sarajeva Film Festivala (SFF) kada je zablistala na novom tepihu - bosanskom ćilimu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS). 

 

Ekipa Avaza jučer se družila s Amrom u jednom od sarajevskih hotela, a ona je govorila o svom životu i poslovnim poduhvatima.


Njen i život njenog supruga Edina Džeke posljednjih mjeseci svodio se na odluku - hoće li nogometna zvijezda ostati u Romi ili će potpisati za Inter, a rasplet je Amru zatekao u rodnom gradu.

 

- Edin me nazvao nakon crvenog tepiha na otvaranju SFF-a. Bio je pred potpisivanjem, odnosno produživanjem ugovora. Željela sam da čujem sve iz prve ruke i zbog toga nisam ni stigla da pogledam film. Ta velika vijest za nas upravo se dešavala tada. Drago mi je zbog toga. Bilo mi je uredu i Inter i Roma, uvijek smo spremni za novu avanturu, ali moram priznati da mi je posebno drago što smo ostali u Rimu. Tu nam se rodilo dvoje djece, tu smo napravili svoj dom. Lijepo nam je i grad je divan. I ja sam se poprilično snašla. Organizirala sam život tako da mogu da se posvetim i svojim poslovnim obavezama puno lakše nego što bi to bilo iz drugog grada. Sofija ide u treći razred srednje škole, tako da je možda i za nju ovo najbolja odluka - iskrena je Džeko. 

 

Istakla je da je i Edin presretan kao i djeca.

 

- Pao nam je kamen sa srca. Jedva čekam da se vratim kući i da odahnem, da proslavimo. Mjesecima je trajala agonija. Trudili smo se, a on je sve ovo podnio sa tolikom dozom profesionalnosti, poštovanja prema svima. Radi ono što najbolje zna, posvetio se treninzima i sebi. Kao da se oko njega ništa ne dešava, niti smo mi u kući osjetili nervozu. On je profesionalac u svakom smislu, voli to, živi za taj fudbal, stoički je sve podnio. Drago nam je što se sve završilo - govori nam Amra. 

 

Edinu je žao što nije u Sarajevu. Voli svoj grad i svoje ljude. Čini mi se da je jednom samo imao priliku da bude ovdje tokom SFF-a.   
 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI