Pretukao sugrađanina i ukrao mu novac

Policija rasvijetlila smrt Zeničanina, uhapšen Armin M.

Hronika 19.08.19, 17:37h

Policija rasvijetlila smrt Zeničanina, uhapšen Armin M.
On je jučer uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je i ispitan

 

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uspješno su rasvijetlili smrt Zeničanina inicijala Z. M., kojeg je 13. maja ove godine, u ulici pored Doma zdravlja Zenica pretukao 29-godišnji sugrađanin Armin M, javlja Avaz

 

Od zadobivenih povreda Z. M. je 21. maja preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica. 


Prema riječima Aldine Alić, portparolke MUP-a ZDK, osumnjičeni A. M. bit će predat na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK.  

 

- Opsežnom istragom, koja je vođena pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom ZDK, utvrđeno je da se A. M. 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za M. Z., koji je prethodno napustio ugostiteljski objekt u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, i bio u pijanom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova – pojašnjava Alić.

 

Tu ga A. M. sustiže i koristi pogodan trenutak te mu zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave.

 

- Nakon toga Z. M. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu i zadaje mu još nekoliko udaraca. Nakon što od njega otuđuje novac, napušta povrijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića – ističe Alić.

 

Tijelo krvavog i pretučenog Z. M. uočili su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Uprkos nadljudskim naporima zeničkih ljekara, sedam dana kasnije, Z. M. je preminuo.

 

Prema nalogu tužioca, obavljena je obdukcija, a kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Odmah nakon ovih saznanja, Sektor kriminalističke policije poduzeo je opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i otkrivanju izvršioca krivičnog djela.

 

- U tom kontekstu su, prema nalogu Kantonalnog i Općinskog suda Zenica, saslušane sve osobe koje mogu imati određena saznanja o ovom događaju. Također su izvršeni pretresi na više lokacija te izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a obavljena su i određena vještačenja – ističe Alić.


Zahvaljujući poduzetim mjerama i radnjama, saznalo se da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti Armin M., za kojim je bila raspisana operativna potraga.  

 

On je jučer uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je i ispitan. Kako saznajemo, on je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI