Previše reformi

Dodik: Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim

Front 19.08.19, 15:36h

Dodik: Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim
Kada je riječ o sutrašnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik je ponovio da neće glasati za Godišnji nacionalni plan

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je nekome očigledno u interesu da sruši sporazum o principima za formiranje vlasti na nivou BiH koji su potpisali SNSD, HDZ BiH i SDA i da u tome uspijeva.

 

Dodik je novinarima u Doboju rekao da je sve u vezi sa sporazumom koji su potpisali izborni pobjednici bespotrebno iskomplicirano, prenosi RTRS.

 

Kada je riječ o sutrašnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik je ponovio da neće glasati za Godišnji nacionalni plan.

 

- Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim. Mnogo je tamo nekih reformi, poput reforme policije i ja neću na to pristati - istakao je on.  

 

Komentirajući današnji sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića s američkim i britanskim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom (Eric) i Metjuom Fildom (Mathew Field), Dodik je naglasio da "stranci ne bi trebalo da se miješaju u unutrašnje stvari", ali da Komšić ima pravo da se sastaje s kim želi.

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI