Jeste li isprobali

Društvenim mrežama kruži jeftin trik za mirisan i mekan veš - bez omekšivača

Auto & Dom 19.08.19, 11:11h

Društvenim mrežama kruži jeftin trik za mirisan i mekan veš - bez omekšivača
Riječ je o vrlo blagoj kiselini koja neće štetiti tkaninama, ali će ukloniti ostatke sapuna

 

Internet je pun raznih trikova i savjeta za pranje veša, no jedan je posebno privukao pažnju korisnika društvenih mreža, otkako je osvanuo na Facebook grupi Hinch Army Cleaning Tips. Riječ je o zamjeni omekšivača bijelim octom prilikom pranja veša u veš mašini, a ljudi tvrde da je trik nevjerovatno efikasan.

 

"Nakon što sam u posljednje vrijeme pročitala sve vaše objave o izbacivanju omekšivača i dodavanja bijelog octa umjesto njega, isprobala sam ga i ostala zaprepaštena. Moje rublje nikada nije mirisalo tako lijepo i čisto, a veš mašina je blistava", napisala je jedna osoba. "Isprobao sam ga danas i impresioniran sam kako mi odjeća i peškiri prekrasno mirišu. Bio sam vrlo skeptičan, ali sam zadovoljan rezultatima", dodala je druga.

 

Prije nego što posegnete za bilo kojim octom u svom kuhinjskom ormariću, zapamtite da obavezno morate koristiti destilirani bijeli ocat. Ova vrsta ne sadrži tanine (biljne boje) koji bi mogli ostaviti mrlje na vašoj odjeći. Riječ je o vrlo blagoj kiselini koja neće štetiti tkaninama, ali će ukloniti ostatke sapuna.

 

Prije pranja, u veš mašinu ga dodajte isto kao i omekšivač - napunite spremnik u koji inače stavljate omekšivač, dodajte deterdžent i pokrenite pranje. Oni koji su ga isprobali tvrde da bijeli ocat pomaže pojačavanju mirisa vašeg deterdženta za veš, a odjeću čini mekanom dugo vremena.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI